Americká herečka Angelina Jolie o víkendu navštívila Ekvádor poprvé jako zvláštní vyslankyně Vysokého komisariátu OSN pro uprchlíky (UNHCR). Sebou vzala i svého partnera Brada Pitta, který ji střežil na každém kroku a dělal doprovod.

Ještě před tím si stihl pár zajet na Galapágy, kde strávil čas s rodinou, tedy svými šesti dětmi. Ty se vyřádily hlavně během hrátek na pláži. Madoxx se sestrou Zaharou si vyzkoušeli neopren a šnorchlování, zatímco dvojčata Vivienne a Knox si stavěli hrady z písku.

Během dvou dnů Jolie navštívila kolumbijské uprchlíky v severní provincii Sucumbios. Sešla se i k rozhovoru s ekvádorským ministrem zahraničí Ricardem Patiňem a vládu podle zdrojů UNHCR přesvědčovala, aby nadále poskytovala pomoc uprchlickým rodinám.

Herečka v uplynulém desetiletí navštěvovala různé země jako vyslankyně dobré vůle stejné organizace. Zvláštní vyslankyní byla jmenována teprve tento měsíc a v této funkci byla cesta do andské země její první. Nicméně již dříve tu byla monitorovat situaci tisíců uprchlíků, kteří se sem uchýlili před násilím v sousední Kolumbii.

Fotogalerie
11 fotografií