Smrt zpěvačky oznámila její publicistka Kristen Foster. Příčina úmrtí zatím není známa. Jeden z policejních úředníků z Beverly Hills v Los Angeles uvedl, že Houston byla prohlášena za mrtvou ve svém pokoji v tamním hotelu Beverly Hilton. "Byla identifikována přáteli a rodinnými příslušníky, kteří s ní byli v hotelu," řekl policista. "Nejsou tu žádné zjevné známky nějakého kriminálního úmyslu," dodal.

V pokoji nebyly nalezeny žádné drogy, nicméně zde byly láhvičky s léky na předpis. Důkazy nenasvědčují tomu, že by Whitney na pokoji konzumovala alkohol. Jestli smrt souvisí s nalezenými prášky prozradí až pitva.

Podle zdrojů strávila páteční noc zpěvačka divokým večírkem. Naposledy se ukázala na veřejnosti ve čtvrtek v podroušeném stavu, což vyvolalo spekulace o tom, zda není opět závislá na drogách.

Fotogalerie
16 fotografií

Whitney byla také údajně na pokraji bankrotu. Její jmění se zmenšovalo a to prý hlavně kvůli výdajům na drogy. Na zpěvaččinu smrt okamžitě reagovali mnozí fanoušci a přátelé z hudebního průmyslu. "Zpráva o odchodu Whitney mne naprosto zlomila," uvedl legendární hudební producent Quincy Jones. "Vždy jsem litoval, že jsem neměl příležitost s ní pracovat. Byla skutečný originál a nesrovnatelný talent. Budu ji hrozně postrádat," dodal.

Divoké manželství se zpěvákem Bobbym Brownem, s nímž se rozvedla v roce 2007, společně s alkoholem a drogami ji zničily kariéru. Houston prošla několika odvykacími kůrami, naposledy loni. Předloni přitom oznámila návrat na scénu. Na následném evropském turné však působila jako duchem nepřítomná a selhával jí hlas. Některé plánované koncerty nakonec byly zrušeny.

Vzpomínka na Whitney Houston...

Video
Video se připravuje ...

Whitney Houston - I will always love you /Youtube/