Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Vymaloval sídlo facebooku, zaplatit si nechal akciemi: Jak bohatsví změnilo jeho život

Autor: INT, zun - 
11. února 2012
21:31

Sláva a peníze. Někdo po nich prahne celý život. K Davidu Choeovi se dotavily samy. Když David dokončil zakázku na vymalování kanceláří sídla firmy facebook, nemohl ani v nejdivočejších snech tušit, kolik mu tato práce vynese peněz a pozornosti. Respektive nemohl vědět, že akcie firmy, kterými si práci nechal zaplatit, dosáhnou ceny dvou set milionů dolarů.

Zatímco většina z nás by na jeho místě skákala štěstím metr vysoko, když se umělec dozvěděl, že se den ze dne stal milionářem, nijak ho to nepotěšilo. Naopak, sláva a peníze mu podle jeho slov přinášejí jen to, že ho "bude otravovat více lidí".

Když se novinku dozvěděl, ležel právě v posteli: "Dostal jsem SMS od ženy, kterou jsem pět let neviděl. Za dva miliony mi nabídla orální sex do konce života,"

Se svou prvotní reakcí se svěřil deníku DailyMail.com: "Přišlo to jako blesk z čistého nebe. Říkal jsem si jen: Co se to sakra děje?!"

Jelikož si David cení více svého soukromí než peněz, stává se mu toto nenadálé zbohatnutí spíš koulí na noze, než štěstím. "Svoje soukromí si zpět koupit nemůžu. Redakce celého světa se mnou chtějí dělat rozhovory,"

Většina zaměstnanců facebooku, kteří na podílech nesmírně zbohatli si plánují cesty do vesmíru nebo kupují nemovitosti. David, který si v Japonském vězení odseděl trest za padělání šeků a krádeže, s nimi nadšení nesdílí. "Co jsem chtěl udělat, jsem udělal i když jsem peníze neměl. Jen mě teď akorát budou všichni otravovat,"

David, který je původem z Koreje, zdokonalil své umění právě ve vězení. Maloval čím se dalo, i svou močí nebo krví.

I když je jeho umění dnes ve světě velice ceněno, ne vždy tomu bylo stejně. Díla na zdech kanceláří firmy Facebook byly přijaty velmi vlažně. Sean Parker je dokonce nazval "schizofrenně rušivými".

Nešťastný milionář teď přemítá co s penězi udělá. Jednou z variant o kterých uvažuje je i příspěvek na charitu. Jak je vidět, na pořekadle "Štěstí si za peníze nekoupíš" je pořád hodně pravdy.

makmark ( 12. února 2012 02:26 )

neměli prachy, tak zaplatili neobchodovatelnými akciemi a ten talentovaný chlapec musel falšovat šeky a být za to ve vězení, aby měl za co jíst - jo, Zukeberk je táta skrblík

montpelllier ( 11. února 2012 23:15 )

chýtrý , tak teď ještě investice na BSE a to bude teprva vymalováno

paja296 ( 11. února 2012 22:10 )

Kalousek už plánuje státní návštěvu u toho Korejce

Zobrazit celou diskusi