Britský úřad pro schvalování použití léků a umělých pomůcek doteď uváděl, že riziko prasknutí vadných implantátů je pouze jednoprocentní. Plastičtí chirurgové z Francie však poukazovali, že toto riziko je 5%. Úředníci ale nyní získali aktuální data od největšího řetězce klinik s plastickou chirurgií. Výsledek je ještě horší, prsní implantáty podle nich praskají až v osmi procentech případů.

Ve Velké Británii bylo před implantáty vydáno jen varování, zatímco ve Francii byla již doporučena jejich výměna. Technický silikon v těle vyvolává silné alergické reakce a způsobuje velkou bolest.

Vadné levné implantáty byly voperovány desetitisícům žen z celého světa, včetně několika Češek. Problémy s nimi mají i celebrity. Někdejší Miss Velké Británie Gemma Garrett prodělala operaci až po získání titulu. V roce 2009 však našla na levém prsu bulku a obrátila se na kliniku o pomoc. Tam jí řekli, že implantát praskl, ale záruka na něj už vypršela. Opravu poprsí za téměř 350 tisíc korun si tak Garrett musela zaplatit sama.