Co se stane, když z desátého patra vyhodíš šroubek a ocelovou trubku? Dopadne bagr, protože v pátém bydlí MacGyver...

Herec Richard Dean Anderson (61) se do paměti českých diváků zapsal jako legendární MacGyver, domácí kutil, který napravoval bezpráví, přelstil nejednoho protivníka a zachránil mnoho životů. Je to už neuvěřitelných 26 let, co se odvysílaly první epizody s ním v titulní roli tohoto seriálu. V roce 1985 byl totiž Anderson poprvé obsazen do role, která mu změnila život.

Od té doby se sice objevoval třeba v populárním sci-fi Hvězdná brána, navždy však už zůstal především geniálním MacGyverem.

Porouchané auto? Nepřekonatelný problém

Jenže z jeho takřka až nadpřirozených schopností toho moc nezbylo. Když se totiž herci porouchalo auto, ukázalo se to jako nepřekonatelný problém.

Zajímavé také je, sledovat, jak se na MacGyverovi podepsal zub času - místo subtilního mladíka se sportovní postavou tu máme obtloustlého, zavalitého šedesátníka, který bezradně civí do motoru...

Na MacGyvera tak zbyly už jen vzpomínky. Tak si aspoň dáme ještě jeden z minulosti: MacGyver umí udělat letadlo z gumy a sponky. Chuck Norris umí z letadla udělat udělat gumu a sponku.

Fotogalerie
12 fotografií