Katherine Jackson se odmítá smířit s tím, že ten, kdo zavinil smrt jejího syna Michaela, dostal jen čtyřletý trest. "Je to příšerně nízké! Čtyři roky nejsou dost za život kohokoliv," řekla ohledně verdiktu soudu. Rozsudek kritizoval i bratr zpěváka Jermaine: "Ani sto let není dost!" Je navíc možné, že ve finále Conrad Murray dostane jen dva roky, které bude moct strávit v domácím vězení.

Přítelkyně lékaře se bouří

Pozůstalým si dovolila oponovat doktorova přítelkyně Nicole Alvarez, se kterou má Murray syna. Trest naopak považovala za vysoký, spokojena nebyla ani s jednáním soudu. Pobouřila ji především slova soudce Pastora o tom, že Murray neukázal žádnou lítost a proto je pro společnost i nadále nebezpečný. Soudce k tomu navíc dodal: "Se zpěvákem hrál ruskou ruletu a využíval ho jako experiment." V rozhodujících chvílích pak prý svého pacienta opustil.

Murray podával Jacksonovi lék Propofol, anestetikum určené k potlačení nespavosti. Zpěvák se jím však předávkoval a zemřel. Soud se shodl, že doktor výrazně zanedbal své lékařské povinnosti a soudce jeho počínání označil dokonce jako lékařské šílenství. Soudní řízení trvalo v Los Angeles šest týdnů.

Fotogalerie
12 fotografií