Profesor Kolumbijské univerzity doktor Steven Shafer pod přísahou vypověděl, že k smrti zpěváka vedlo opakované nedodržení standardní zdravotní péče spolu s nasazením silného anestetika, které v žádném případě nemělo být použito na léčbu nespavosti.

Shafer ve výpovědi také uvedl, že se Murray v tu chvíli choval jako zaměstnanec svého pacienta a ne jako svéprávný doktor. Ten by v takovou chvíli odmítl zpěvákovu žádost o nasazení anestetika, jako uspávajícího prostředku.

Když už propofol Murray Jacksonovi podal, měl podle Shafera pečlivě hlídat zpěvákovi životní funkce. Namísto toho si Murray vyřizoval soukromé telefonáty a nesledoval Jacksonův stav. Podle nových zjištěních se Jackson nejspíše udusil. Shafer před soudem řekl, že Jacksonovi mohlo zachránit život jednoduché vytažení zapadlého jazyka či zvednutí brady, protože se zřejmě udusil kvůli zablokování dýchacích cest.

Snímek zástavy zpěvákova srdce nebyl prvním šokujícím důkazem, který byl před soud předložen. Už před několika dny byla zveřejněna fotgrafie mrtvého a nahého Michaela Jacksona. Zatím vše ukazuje na vinu ošetřujícího lékaře. Murraymu tak hrozí až čtyřleté vězení.

Fotogalerie
8 fotografií