Zpěvák Behemothu bude ve veřejnoprávní televizi pracovat jen do začátku prosince, kdy se vysílá poslední část soutěže. Šéf TVP Juliusz Braun angažování "prvního polského satanisty" považuje za chybu.

Zpěvák na sebe strhnul pozornost, když při koncertu v jednom varšavském klubu v převleku za kněze "uzdravoval" hudebníky, kteří předstírali, že jsou postižení a jezdili po scéně na invalidních vozících.

"Jeho provokativní chování ukazuje, že nemá úctu nejen k náboženskému přesvědčení jiných, ale ani k nemocných a postiženým," řekl Braun. Dříve ale naopak tvrdil, že Nergal v pořadu The Voice of Poland vystupuje jedině jako hudební expert a nedělí se v něm s nikým o své náboženské názory.

Nergalovo chování nicméně mnoho lidí v Polsku, kde se skoro 90 procent lidí hlásí ke katolické církvi, dráždí. Vrchní polský "lovec satanistů" Ryszard Nowak ho za urážku náboženského cítění zažaloval poté, co v roce 2007 na koncertu v Gdyni roztrhal bibli na kousíčky. Jeho fanoušci ji pak spálili. Bibli tehdy Nergal označil za lživou knihu a katolickou církev za největší zločineckou sektu. Soud ho letos v létě osvobodil, prokuratura se ale proti tomu začátkem října odvolala.