V den Jacksonovy smrti ale Sade nebyla jediná žena, které Murray volal. Když sanitka odvážela už mrtvého Michaela Jacksona do nemocnice, hovořil Murray se svou současnou partnerkou Nicole Alvarez, se kterou má dvouletého syna. "Vzpomínám si, že mi říkal, že je na cestě do nemocnice s panem Jacksonem a abych se neznepokojovala, až to uvidím ve zprávách. Nechtěl, abych byla na něj naštvaná," řekla Nicole Alvarez.

Před tím, než Jacksona odváželi do nemocnice, si Murray vyřizoval další soukromý telefonát, a to přímo v pokoji, kde zpěvák ležel. Místo toho, aby veškerou péči věnoval jemu, telefonoval číšnici a bývalé milence Sade Anding. Ta poté u soudu vypověděla, že v telefonu slyšela, jak někdo chrchlá a kašle. Zřejmě to byl v tu dobu samotný Jackson.

Jackson umíral, Murray tlachal

Co důležitého musel Murray své milence sdělit? Ukázalo se, že vůbec nic. Nejprve se prý bavili o její práci, jak strávila den a pak si uvědomila, že už ji neposlouchá a nevěnuje pozornost. "Slyšela jsem divné zvuky, že někdo mumlá a kašle. Pořád jsem říkala halo, halo, ale nikdo neodpovídal," dodala Sade Anding.

Exotická tanečnice Michelle Bella, se kterou se Murray setkal v Los Angeles minulý rok, vypověděla, že jí Murray volal v ten den ráno a následně jí zanechal zprávu. Telefon mu totiž nezvedla. Další milenka Bridget Morgan vypověděla, že se snažila Murraymu dovolat dopoledne. Její hovor, ale nezvednul.

To, že si Murray v den smrti Jacksona jako jeho osobní lékař vyřizoval soukromé telefonáty, mu u soudu moc nepomůže. Obžaloba má tak proti němu další důkazy, které nasvědčují tomu, že zanedbal péči.

Doktor Murray je obviněn z neúmyslného zabití Jacksona, který v červnu 2009 zemřel na předávkování propofolem a sedativy. Ty mu objednal a podal právě Murray.

Fotogalerie
8 fotografií