Lady Gaga poslala Madonně kytici hortenzií, která jí byla předána přímo při proslovu na festivalu v Benátkách. Zpěvačka kytici převzala a zřejmě si neuvědomila, že má mikrofon stále zapnutý. Otočila oči v sloup a dodala ke své asistentce:“Ta kytice je strašné hnusná, snad ani neví, že nesnáším hortenzie.“ Jak se dále vyjadřovala o Lady Gaga, média raději nezveřejňují.

Lady Gaga Madonnu obdivuje a z toho vzniklo přátelství. Obě mají také spoustu společného. Jsou italo-američanky, odstartovaly kariéru na newyorské undergroundové scéně a proslavily se, až když začaly experimentovat s barvou svých vlasů. „Myslím, že s Madonnou sdílíme některé vlastnosti, obě jsme nebojácné a máme nervy ze železa,“ vyjádřila se o ní Lady Gaga.

Vztah mezi oběma zpěvačkami se zhoršil v únoru, kdy Gaga vydala singl Born This Way. Fanoušci i kritici okamžitě upozornili do očí bijící podobnost s Madonniným hitem z roku 1989 Express Yourself.

Gaga ale podobnost ostře popřela.“Nejsem tak hloupá, abych kopírovala svůj idol. Píšu hudbu už dlouho, v písni se objevují stejné akordy, jako v populární hudbě za posledních padesát let.“