Hollywoodská hvězda musí poskytnout téměř dvouleté dceři, kterou má s ruskou hudebnicí Oksanou Grigorijevovou, stejnou podporu jako svým ostatním sedmi dětem, jež má s bývalou manželkou. Dcerka bude ve střídavé péči rodičů, upřesnil soudce Peter Lichtman.

Součástí urovnání sporu je závazek, že Grigorijevová již nebude jakkoli stíhat pětapadesátiletého Gibsona. Obě strany také nesmějí nijak hovořit či psát o svém vztahu. Teprve letos Gibson dosáhl i rozvodové dohody se svou manželkou Robyn, s níž má sedm dětí. Jejich svazek trval 28 let až do roku 2008, kdy Robyn podala žádost o rozvod.

Fotogalerie
11 fotografií

Gibson se dal dohromady s Grigorijevovou, avšak jejich vztah byl poměrně neklidný a skončil i bouřlivým rozchodem. Letos v březnu byl herec odsouzen k tříletému podmíněnému trestu za ublížení na zdraví Grigorijevové.

Do povědomí diváků se Gibson začal dostávat sérií filmů Šílený Max, pak s Dannym Gloverem vytvořili nesourodou dvojici v úspěšných akčních snímcích Smrtonosná zbraň. Pět Oscarů včetně ceny za režii a pro nejlepší film získal za Statečné srdce z roku 1995. K jeho dalším úspěšným režisérským počinům patří Umučení Krista či Apocalypto. Na stříbrném plátně se představil zatím naposledy loni ve filmu Na hraně temnoty; letos se vrací s novou černou komedií The Beaver (Bobr).