Na zpěvákův dlouho očekávaný koncert dorazilo nemálé množství českých celebrit. Mezi diváky nechyběl Leoš Mareš s přítelkyní, zpěvačka Monika Absolonová, zpěvák Pavel Vítek s partnerem Janisem Sidovským a nebo Petr Kotvald. Michael měl v hledišti také velké množství svých zahraničních fanoušků.

Na pódium George Michael nakráčel v černém obleku a své vystoupení otevřel romantickou baladou. Celý koncert za doprovodu Českého národního symfonického orchestru byl podpořen barevnou světelnou show. Do svého repertoáru zařadil Michael celou řadu předělávek hitů svých slavných kolegů, ze svých písní vystřihl především slavný song Faith.

Britský zpěvák dorazil do Prahy velmi dobře naladěn. Pro parný den zvolil vzdušnou bílou košili a fanouškům čekajícím před budouvou Státní opery odhalil svou hruď. Na koncert se zjevně velmi těší, při příjezdu na generálku nešetřil úsměvy, mával a ukázal i zdvižený palec.

Česko má rád, i Čechy

Zpěváka do naší metropole zřejmě netáhne jenom práce, ale i srdce. Loni totiž udržoval vztah s Čechem Zdeňkem Tovarou. „Je to vážné přátelství,“ říkal všude Tovara. Páreček byl přistižen loni v březnu na jachtě u Sydney.

Jak se seznámili? „Poprvé jsme se potkali na ulici v Londýně, kde jsem pracoval jako asistent v oděvním průmyslu. Šel jsem ráno se šéfem do práce a po cestě se šéf pozdravil s nějakým chlapíkem. Domlouvali se na kafi, kam jsem byl přizván. A pak jsem se dozvěděl, že šlo o George Michaela,“ prozradil Tovara před časem v rozhovoru pro časopis LUI.

Zdeněk čekal, že zpěvák bude namyšlený, ale opak byl pravdou. „Působil přirozeně, uvolněně. Je to fakt výborný chlap.“ To, že je zpěvák homosexuál, se šeptalo už dlouho. Ke své orientaci se však přiznal až poté, co byl před několika lety přistižen na záchodech při orálním sexu s mužem.

Další jeho slabostí jsou drogy. Loni v září byl dokonce odsouzen k pobytu ve vězení. Řídil totiž pod vlivem drog a způsobil dopravní nehodu. Odseděl si osm týdnů.

Znovu na podzim

Pondělní koncert nebyl jeho poslední zastávkou. Do Prahy se ještě jednou vrátí v listopadu. George sice v roce 2008 oznámil, že s koncertováním končí, jenže letos si to rozmyslel. Na turné se 47 zastávkami zpěvák vybral své největší hity.

Fotogalerie
22 fotografií

Kdo je George Michael?

Vlastním jménem Georgios Panayiotou je původem Řek. Patří k čtyřiceti nejprodávanějším umělcům planety. Na konci minulého roku překročil hranici 100 milionů prodaných desek. V letech 1982–86 byl členem populární skupiny Wham! Pak se vydal na sólovou kariéru. Od roku 1996 žil s mužem, Kennym Gossem, se kterým se v roce 2008 rozešel.