Sung-bong Choi (22) má za sebou zážitky, které by stačily na několik životů. Už ve třech letech přišel o rodiče a skončil v sirotčinci, kde se stal terčem šikany a ubližování. "Když zneužívají malé dítě, jediná věc, která ho napadne, je utéct od toho," řekl Sung pro CNN. V pěti letech proto ze sirotčince uprchl a přežíval na ulicích.

Přespával v kontejnerech a popelnicích, pohyboval se ve vykřičených čtvrtích, někdy našel střechu nad hlavou v opuštěné výtahové šachtě nebo na veřejných záchodcích. Na živobytí si vydělával prodejem žvýkaček v barech a nočních klubech. "Někteří si žvýkačku koupili, jiní mě praštili do hlavy pěstí nebo lahví od piva," vzpomíná Sung na své tvrdé dětství.

Několikrát jen o vlásek unikl smrti. Například tehdy, když se jeho způsob obživy znelíbil místním zločineckým gangům. Unesli ho, odvezli do hor a zaživa pohřbili v hluboké jámě.Naštěstí se mu podařilo dostat se ven. V jednom z barů, kde prodával žvýkačky, uslyšel na pódiu operního pěvce a rozhodl se, že chce také zpívat.

Na internetu si pak našel učitele, bývalého operního zpěváka Pak Čung-Soa, který nejprve nechtěl jeho životnímu příběhu vůbec věřit. Díky svému  odhodlání a vášni pro hudbu jej ale Sung přesvědčil a zpěvák mu nejen začal dávat hodiny zpěvu zdarma, ale také oslovil dobročinnou nadaci a sociální pracovníky, kteří mu zajistili bydlení a obživu.

A tady se příběh začíná obracet k lepšímu a směřuje k happy endu. Čche se totiž dostal do finále soutěže Korea má talent. Před porotu předstoupil skromně, nejprve ji dojal svým příběhem a pak dodal, že nezpívá nijak slavně. Shovívavé úsměvy porotců ale vystřídal výraz překvapení, když Sung spustil a ukázalo se, že talent mu skutečně nechybí.

Přestože v soutěži skončil druhý, jeho video už na Youtube vidělo přes 7 miliónů lidí. Zdá se, že Sung má našlápnuto k celosvětové slávě. A je jen otázkou času, kdy se jeho neuvěřitelného příběhu chytí Hollywood.

Fotogalerie
4 fotografie