Jak napsal list New York Post, jde pravděpodobně o nejvyšší žádost o výživné, jaká se kdy před manhattanským soudem řešila. Šestačtyřicetiletá šťabajzna má s Pinaultem, šéfem francouzského maloobchodního gigantu, čtyřletého syna Augustina Jamese.

Pinault je však ženatý s mexickou herečkou Salmou Hayek, s níž má tříletou dceru Valentinu. A zatímco svou „oficiálně uznanou“ dívenku zahrnuje pan velkomožný luxusem, na malého Augustina zatím nevydal ani zlomek ze svého gigantického majetku.

Většina z měsíční sumy, kterou máma Evangelista pro svého syna požaduje, má jít na chůvy a na ozbrojené řidiče. „Ti jsou jednoduše nezbytností pro jakéhokoli syna osamělé matky, která vychovává syna známého miliardáře,“ argumentoval modelčin obhájce.

Ovšem Pinault, jehož rodinný majetek se odhaduje na 11,5 miliardy dolarů, bojuje proti alimentům zuby nehty. Najal si právníka, který jej má požadovaným finančním závazkům vůči jeho synovi co nejelegantněji zbavit.

Soudce se posléze ptal neohrožené modelky, kolik hodin týdně vlastně pracuje. "Ve dnech, kdy nepracuju, posiluji svůj vzhled," odpověděla mu Evangelista. "Musím do posilovny, mám schůzky v salonech krásy a snažím se o to, abych dostala další práci. Mám to prostě stejně jako sportovci,“ vysvětlila Linda. O modelčině žádosti by soud měl americký soud rozhodnout příští měsíc.

Fotogalerie
3 fotografie