Velmi rozrušený Reg vyprávěl reportérovi, jak trávil poslední dny ve spojení s Amy. Ta se mu svěřovala se svými plány na víkend a do budoucna. Rozhodně nic nenasvědčovalo tomu, že by si smrt úmyslně naplánovala. Zřejmě to byla jen nešťastná událost, jeden splín a zpěvačka popadla flašku s alkoholem a drogy. Jinak si to nikdo nedokáže vysvětlit.

Amy měla podle Rega naplánováno, že půjde v neděli na svatbu svého kamaráda. "Stále se nemohla rozhodnout, co na sebe. Měla připravené několikery šaty, opravdu se na tu událost moc těšila," svěřil Reg.

V sobotu ale přišla zdrcující zpráva. Amy byla nalezena mrtvá ve svém bytě. "Za poslední tři dny jsem si prošel peklem. Nedokážu popsat, čím si teď procházím, ztratil jsem osobu, kterou jsem velmi miloval," líčí Reg své pocity.

Její přítel také médiím prozradil, jak byla Amy poslední týden plná života. Nebrala drogy ani nepila, naopak se snažila dát se opět dohromady a nabrat síly. "Byla plná života, v poslední době byla veselá, cvičila každý den jógu. Tato hrozná věc, která se stala musela být nehoda," dodal smutně.

Režisér Reg chodil s Amy dva roky. Zpěvaččina rodina byla z hodného a kultivovaného Rega nadšená. Oproti dřívějšímu manželství s narkomanem a kriminálníkem Blakem Fiedlerem-Civilem, si pro dceru lepšího partnera nemohli přát. Exmanžel jí také přivedl k tvrdým drogám a Reg se snažil Amy přesvědčit, aby se začala zase léčit. Chtěl ji postavit zpět na nohy a znovu nastartovat kariéru.

Reg trávil mnoho času s rodiči Amy Mitchem a Janis i s jejím bratrem Alexem. Přemýšleli, jak vyhnat z Amy démony, které ji pronásledovali. Bohužel jeho práce mu nedovolovala být s Amy každý den, poslední měsíce se věnoval i natáčení svého filmu.

Přesná příčina smrti slavné zpěvačky dosud není známá. Pitva nic neprokázala, proto se nyní čeká na výsledky toxikologických testů, které budou trvat týdny. Rodiče Amy ale tvrdí, že zřejmě zemřela na selhání srdce, poslední měsíce ji trápilo. Měla několik záchvatů, které si způsobila nadměrným pitím alkoholu. Rodina a blízcí přátele se s Amy rozloučí v úterý, kdy je naplánován v úzkém rodinném kruhu pohřeb.

Fotogalerie
28 fotografií