Otázky mu novináři podávali ve spěchu a legendární herec byl očividně velice rozrušený, přesto vypověděl, že jeho syn podle prvních zpráv od policie nestřílel. "Sice vám toho nemůžu moc říct, protože jsem před chvílí přijel do Ženevy, ale můj syn prý nestřílel," řekl roztržitě novinářům. A nebál se ani ohánět silnými slovy: "Syn mě totálně zklamal a zneužil mou lásku. Jsem z toho velmi zklamaný."

Sousedi policii řekli, že Delon měl doma sbírku zbraní a z nich se mělo střílet. "Ne, doma jsem žádné zbraně neměl. Mám je jen v domě na venkově, ale je možné, že je někdo odtamtud bez mého vědomí odvezl," odpověděl na otázku, jestli právě tyto zbraně způsobily dívce vážná zranění. Dívka byla postřelena při nebezpečné hře, mladí lidé nevěděli, že ve zbraních jsou náboje. O události informoval Tribune de Genéve.

I když prý Alain-Fabien nestřílel, vrhl na sebe stín podezření, když se zamknul hned poté, co jeho přátelé vynesli dívku na ulici, kde teprve dostala první pomoc. Alain-Fabien odmítal vyjít z bytu a policisté se obávali, že je schopný pistoli znovu použít. Několik hodin s ním vyjednávali, než ho odvezli na stanici k výslechu.

Alain Delon si svého syna vzal do opatrovnictví, když měl problémy s drogami. Zřejmě si ale na sebe naložil, víc než zvládne. Jak sám přiznal, jeho synové ho znají spíše z filmů a mužský vzor jim tedy chyběl.

Fotogalerie
8 fotografií