Budoucí manželka monackého knížete se narodila rodičům Michaelovi a Lynette v bývalé britské kolonii Zimbabwe. Když bylo Charlene dvanáct let, přestěhovala se s rodinou do JAR. Od malička ji bavilo plavání, které se nakonec stalo pro její život osudným. Přelomovým byl pro Charlene rok 2000. S jihoafrickou plaveckou reprezentací se dostala na letní olympijské hry v Sydney. V tomto roce se také seznámila s Albertem II., když byla v Monaku na plaveckých závodech. Zda románek začal již před 11 lety, pár nikdy neprozradil.

Charlene se nápadně podobá Albertově matce – americké herečce Grace Kelly (†52) – která zemřela, když mu bylo 24 let. Stejně jako Charlene byla Grace vysoká, štíhlá a měla dlouhé blond vlasy. Ostatně Albert měl k šarmantní matce vždy vřelý vztah a tvrdil, že jeho vyvolená musí být jako ona.

Poprvé byli Charlene s Albertem oficiálně viděni v roce 2006 na zimních olympijských hrách v Turíně. Pro Charlene nastal nový život. Po boku knížete se začala objevovat pravidelně a začal její kurz »princeznovství «. O rok později nechala plavání přesto, že se kvalifikovala na olympijské hry v Pekingu. Musela se naučit francouzštinu, královskou etiketu, monacký dialekt a z protestantské víry byla monackou ústavou donucena přestoupit na katolictví, které je oficiálním náboženstvím Monackého knížectví. S francouzštinou, kterou se učí krátce, bojuje dodnes a rozhovory poskytuje raději v angličtině.

Fotogalerie
5 fotografií