Páteční předávání slovenských Slavíků byl pro mnohé možná plný překvapení. Největší ohlas ale měl úspěch Richarda Müllera, který si domů odnesl zlatého Slavíka.

Richard Müller loni získal bronzového a letos rovnou zlatého Slavíka. Sesadil tak z pomyslného trůnu popové scény loňského vítěze prestižní ankety Petra Cmorika. Ten skončil na druhém místě. Třetí místo obsadil Miro Žbirka. Müllerův úspěch byl určitě pro mnohé překvapením. Vyvedený z míry byl i zpěvák sám: "Ono se to tak říká, ale já jsem to vážně nečekal," prohlásil ve stylu Karla Gotta.

Mezi nominovanými i Rytmus

V kategorii zpěvačka vyhrála stejně jako v uplynulém roce Zuzana Smatanová, která se zároveň stala absolutním vítězem soutěže. Zpěvačka válcuje konkurenci už šestým rokem. Druhé místo obsadila Tina a třetí Jana Kirschner.

Nejlepší skupina je podle diváků už popáté rocková kapela Desmod. Známá skupina Elán získala druhé místo a bronz si domů odnesla partička I.M.T. Smile.

Mezi nominované se letos poprvé probojovali například i nejúspěšnější slovenský rapper Rytmus nebo popová zpěvačka Kristina. Ta se sice ze Slavíka radovat nemohla, ale určitě ji potěšilo, že získala cenu za Hit roku a v Rádioslavíkovi zabodovala s nejhranější skladbou Horehronie.

Nezapomeňte, že již dnes večer se koná slavnostní předávání českého Slavíka. Blesk.cz bude samozřejmě u toho a přinese vám zcela jedinečný online přenos a video!