Lady GaGa si neodveze na Prahu zrovna pěkné vzpomínky. Bohužel je to tak. Opravdového šílenství a adorování její osoby si užije naplno leda tak v anglicky mluvících zemích. Mnozí diváci totiž nerozumí textům písní a doprovodnému programu. Samotná zpěvačka překvapila také svou ukecaností a tady byl kámen úrazu. Moc lidí nerozumělo jejím myšlenkám a reagovali pouze, když GaGa vyslovila slovo Praha, nebo Česká republika.

V úplném úvodu zazpívala GaGa tři songy. Po té třetí, písní "Just Dance", pochopila, že něco není v pořádku. Lidé totiž netancovali, netleskali ani neječeli. Zpěvačka tak musela publikum několikrát rázně napomenout a říct, ať si večer užívají s ní, protože pro své fanoušky dýchá! "Nechápu, že utratíte tolik peněz za lístky a nakonec jen sedíte a koukáte. Tancujte, zpívejte a užívejte si se mnou," ječela na diváky Lady GaGa.

Nechybělo málo a Lady Gaga při koncertu v Budapešti vykoukla bradavka
Autor: Reuters

Celá show byla koncipována jako Ples příšer. Tomu byly uzpůsobené i kostýmy a make-up tanečníků a Lady GaGy. Zpěvačka za večer vystřídala hned několik kontroverzních kostýmů, ale nejlépe se cítila jen ve spodním koženém prádle. K tomu patřily i neodmyslitelné vysoké podpatky.

Při promítání na projekčním plátně se GaGa objevila jednou v sadomaso kostýmku, podruhé zase polonahá. Nechala se tetovat nebo jedla syrové maso. O kontroverzi a šokování bylo dostatečně postaráno. Při promítání si děti zakrývaly tváře, starší zase znechuceně nadávali. Snad jen skalní fanoušci Lady GaGy si libovali. Není proto divu, že GaGa odzpívala druhou část koncertu potřísněná "krví". Vždyť šlo o ples příšer!

Lady Gaga své tanečníky vybírá pečlivě
Autor: David Malík

Při pauzách mezi písněmi, GaGa ráda vyprávěla své postřehy a historky. Prozradila i příběh  ze svého dospívání. "Když jsem zpívala na střední škole, před holkama ve třídě, všechny se mi smály. Přišla jsem tak s pláčem domů k mámě a vyprávěla jí to. A ona mi řekla: "Drahoušku, to není kvůli tomu, že bys neuměla zpívat, zpíváš fantasticky, to je kvůli tomu, že ti všichni závidí!" GaGa také několikrát připomněla, že bůh má rád každého, bez ohledu na pohlaví a sexuální orientaci a každý si má jít za svým snem. Dokonce GaGa připomněla i náš státní svátek. "Slavte svobodu, to je to nejdůležitější."

Slavná diva odzpívala všechny nejznámější hity jako Poker Face, Just Dance, Paparazzi, Alejandro, Telephone a na závěr Bad Romance. Rychlé a taneční písně proložila i sólem na piáno a přesvědčila o svých pěveckých kvalitách. Zpěvačka si tak slávu a obdiv rozhodně zaslouží! Co dodat na závěr? Snad jen: "Dance you motherf*ckers"!

Fotogalerie
17 fotografií