Je otázkou, jestli jí tak příšerný outfit vybrala ruka stylisty, nebo výběr róby padl na samotnou Radičovou. Více by odpovídala druhá možnost. Nic proti černé barvě, ale co je moc, to je moc. Naprosto neforemní dlouhé šaty, černé barvy premiérce přidávaly roky i kila navíc.

Taktovýto model se jen tak nevidí
Autor: ČTK

Radičová jako hraběnka Draculy neoslnila

Jediné, co bylo na jedničku, byl účes a líčení. Zbytek byla katastrofa. Takto se předvedla slovenská premiérka při přebírání ocenění Žena roku, kterou již dvacet let uděluje časopis Glamour. Přestože k politice patří serióznost, jednodušší střih šatů a světlejší barva by jí slušela více.

Vedle hvězd světového showbyznysu působily její šaty jako jako pěst na oko, ale naopak ladily se stejně usedlými róbami nebo kostýmky ostatních oceněných političek z Litvy, Libérie a Trinidadu a Tobaga. Všechny vsadily na jistotu a klasiku. Na první pohled tak bylo možné poznat, kdo patří do světa zábavního průmyslu a kdo do světa mocných žen politiky.

Fotogalerie
6 fotografií

Radičové tleskaly Roberts, Cher a Fergie

Americký ženský časopis Glamour vyzdvihl například zpěvačky Cher a Fergie, návrhářku Donatellu Versace, herečku Julii Roberts, ale třeba somálskou lékařku Hawu Abdi a její dcery pečující o uprchlíky. Ocenil i 18 žen, které v současnosti vedou své země. Jednou z nich byla i slovenská premiérka Iveta Radičová, která se předávání cen zúčastnila osobně.

"Je to uznání, kterého si vážím, dostat se do takových nominací je určitě velký kompliment," podotkla premiérka. Časopis letos ceny uděloval již podvacáté. Jeho vůbec první ženou roku se v roce 1990 stala zpěvačka Madonna. Mezi oceněnými političkami v minulosti byla například bývalá americká ministryně zahraničí Condoleezza Rice.