Plíseň v domě, kde žila herečka Brittany Murphy s manželem Simonem Monjackem a matkou, možná sehrála roli v jejich respiračních problémech.

Vyšetřování úmrtí herečky Brittany Murphy a jejího manžela nabralo tak nový směr. Vyšetřovatelé v současné době prověřují, zda v jejich úmrtích sehrála roli plíseň v domě, kde žili. Informoval o tom zahraniční server TMZ.com.

Tímto problémem se vyšetřovatelé zabývali již během šetření příčiny smrti Brittany Murphy. Podle tehdejších závěrů plíseň k její předčasné smrti nepřispěla. O několik měsíců později zemřel vdovec po herečce Simon Monjack a vyšetřovatelé se plísní začali opět zabývat. Matka Brittany Murphy Sharon však losangeleského koronera nechtěla pustit do domu, kde žili, aby to prošetřil. Později s přítomností vyšetřovatelů souhlasila.

Americká herečka Brittany Murphy, známá z filmů 8. míle (2002), Narušení (1999) či Líbánky (2003), skonala v prosinci loňského roku. Simon Monjack zemřel v květnu, jen pět měsíců po smrti své manželky. Příčina smrti byla stejná, jako u jeho ženy, zápal plic a anémie, v jeho těle byly také nalezeny stopy po lécích.