Tak vypadal největší metalový koncert v Česku. Na Sonisphere festivalu ve středočeských Milovicích zahrála v sobotu navíc na jednom pódiu vůbec poprvé Velká metalová čtyřka –Metallica, Anthrax, Megadeth a Slayer. Po metalovém šílenství zbyly včera tuny odpadků a policisté načapali více než stovku opilých řidičů...

Hudební šílenství bez zranění

Hlavně skupiny Metallica a Slayer rozparádily dav  v noci na neděli téměř k šílenství. Lidé se dokonce snažili prorazit bariéru, která je dělila od pódia! Všichni chtěli být co nejblíže ďábelskému kytaristovi Slayerů Kerrymu Kingovi s vlajícím copem vousů. Přesto se 40 tisícový dav podařilo udržet a  nedošlo ani ke zranění.

Fotogalerie
7 fotografií


Po festivalu který byl nejen největším metalovým svátek v historii ČR, ale také letošním největším hudebním festivalem zůstala ale druhý den pořádná spoušť. Milovické letiště bylo pokryto odpadky, košů tu bylo žalostně málo... „Sbíráme už od soboty a prakticky nepřetržitě. Kdybychom tady nebyli, tak by se tady vůbec nedalo chodit,“ řekla Blesku uklízečka Lucie. „Myslím, že už mám v nohách desítky kilometrů. I když jsme jen pod hlavním pódiem, je to zabíračka. Pomalu necítím záda,“ dodala její kamarádka Renata.

Autem jeli ještě opilí


Není se čemu divit, stánky s občerstvením byly v obležení dlouhých front. Ceny byly příznivé: »jedenáctka« za 39 Kč, klobása za 55 Kč nebo vepřový grilovaný plátek za 60 Kč. Přemíra piva mnohé zmohla ještě před vystoupením hlavních hvězd. Horší ale je, že mnozí nevystřízlivěli ani druhý den a sedli za volant. „Zjistili jsme 106 opilých řidičů, z nichž zhruba polovina byli cizinci,“ uvedla Zuzana Tuzarová z nymburské policie.