Hopper zemřel 29. května na rakovinu prostaty a skromný pohřeb měl v Novém Mexiku, kde kdysi dlouho žil. Smuteční události se zúčastnila celá rodina, chyběly pouze Victoria a Galen. Hopper totiž svou pátou manželku nenáviděl a ještě před svou smrtí se s ní snažil rozvést. Také zbytek rodiny ji nesnášel a dal jí najevo, že na pohřbu nebude vítána. Victoria se nato zatvrdila a prohlásila, že tam nepustí ani dceru.

„Bylo posledním Dennisovým přáním, aby jeho pohřeb navštívila Galen v doprovodu chůvy. Také Galen se strašně chtěla s tatínkem rozloučit, ale Victoria byla jako kámen. Nabízeli jsme jí, že Galen i s chůvou odvezeme tam a zpátky, ale nepomohlo to,“ uvedl člen rodiny.

Kdo bude dědit?

První rozklad právníků naznačoval, že dědictví bude stejnoměrně rozloženo na všech pět Hopperových manželek. Nyní se však ukázalo, že Dennis letos v lednu přepsal svou poslední vůli, aby po něm dědily jen jeho čtyři děti. Victoria novou závěť bude chtít napadnout.

Hopperův majetek přitom nikdo není schopen ani odhadnout. Vlastnil ranč na jihozápadě USA a architektonicky cennou vilu ve Venice Beach u Los Angeles. Za svůj život nasbíral neuvěřitelný počet uměleckých děl. Sám rovněž fotil a maloval. Svá díla vystavoval na obou amerických pobřežích a dá se čekat, že jejich cena po jeho smrti několikanásobně vzroste.