Eva Máziková se narodila v Bratislavě, ale většinu svého života žije v Německu. Tam vlastní kosmetický salón. Díky své druhé profesi masérky – vystudovala Fakultu lékařské kosmetiky – se seznámila s lékařkou, která se věnuje pacientům v posledním stádiu. Tak se Eva dostala i k Patrickovi Swayzemu.



Zpěvačka s ním přišla do kontaktu díky lymfodrenáži, kterou mu dělala, když byl v posledním stádiu rakoviny slinivky břišní. „Ještě teď mi běhá mráz po zádech, když si na to vzpomenu. Nebyl to vůbec pěkný pohled,“ vzpomíná Eva Máziková v rozhovoru pro slovenský deník Nový Čas na legendárního tanečního instruktora z Hříšného tance Johnyho.

Nesměla jsem s ním mluvit, jen masírovat

„Dvakrát jsem mu dělala lymfodrenáž. Vždycky to trvalo asi 40 minut. Neposunula jsem ho nikam dál, ale v rámci terapie to bylo důležité,“ prozradila Novému Času Máziková, která však o setkání se světoznámým hercem nemohla během jeho života ani pípnout. „Měla jsem ve smlouvě, že o tom nesmím mluvit. A nesměla jsem mluvit ani s ním. On byl po celou dobu masáže potichu. Ale byla jsem velice ráda, že mu mohu alespoň trochu ulevit. Bylo to pro mě velkou ctí,“ přiznala zpěvačka, pro kterou však tato zkušenost nebyla vůbec lehká.

„Lymfodrenáž je taková jemná věc. Toto setkání bylo moc smutné. Na Patricka nebyl pěkný pohled,“ popisuje setkání. Patrick v poslední fázi své nemoci zhubl na 48 kilogramů. Nezdravá barva kůže, holá hlava zakrytá kšiltovkou, propadnuté tváře, vyzáblá postava – tak vypadal slavný herec v posledních týdnech svého života.

Eva Máziková se netají tím, že setkání s Patrickem Swayzem ji pořádně sebralo. Po masáži prý potom doma plakala jako malé dítě. Patrick Swayze zemřel 14. září 2009.