Se zprávou teď znovu přišel americký National Enquirer. Opožděný vývoj, zaoblená a zkosená tvář, šikmé oči - podle tohoto deníku mají dvojčata Knox a Vivienne (21 měsíců) jasné příznaky Downova syndromu.

Když se Jolie a Pitt dozvěděli, že mentalita jejich dětí neodpovídá vývoji dětí stejného věku, byli prý zděšeni. Lékaři však tvrdí, že příkladnou péčí se dá toto vývojové zpoždění způsobené genetickou mutací, které se v průměru vyskytuje u jednoho dítěte ze 700, dohnat.

Oba herce mrzí také to, že jsou jejich dvojčata neustále pod dohledem médií. Nejinak tomu je i v italských Benátkách, kde Angelina Jolie právě natáčí svůj nový film. Zde ji, když byla s dětmi na balkoně hotelu, vyfotili paparazzi fotografové.

Fotogalerie
5 fotografií

V Benátkách je sexy herečka kvůli natáčení v časovém presu, a proto ráda uvítá to, když se jí o potomky postarají rodiče Brada Pitta. Při ruce jsou jim i chůvy, ale prarodiče zvládají péči o početná vnoučata příkladně. Nedávno se na obchůzku slavného italského ostrovního města vydali s první vlastní dcerou páru Shiloh (3) a adoptovaným triem Paxem (6), Maddoxem (8) a Zaharou (4) zcela sami.


Co je Downův syndrom?

Downův syndrom je vrozené tělesné a duševní postižení. Způsobuje ho porucha 21. chromozomu, kdy se místo dvou chromozomů vytvoří tři. Člověk takto postižený má zploštělý obličej, zešikmené oči a jeho inteligence se pohybuje mezi 30–70 IQ.