50 Cent už zhubl více než 13 kilogramů. Kvůli roli středoškolského hráče amerického fotbalu v připravovaném snímku Things Fall Apart je ale ochotný zajít ještě dál. Jeho cílem je totiž shodit dalších 16 kilo!

Raper, který 5. března vystoupil na pražském Výstavišti, hubne kvůli tomu, že ve filmu ztvární muže bojujícího s rakovinou, který se vyrovnává s nepříznivým životním osudem. Premiéra Things Fall Apart je plánována na rok 2011.

Fotogalerie
3 fotografie

50 Cent, vlastním jménem Curtis Jackson, si svou přezdívku zvolil podle gangstera Fort Green Projects. O svém otci nic neví, matka byla dealerkou drog. Při přepadení, když bylo Curtisovi 8 let, ji však lupiči zastřelili a o chlapce se potom starala babička s dědou.

Zhruba v 10 letech začal raper trénovat box, ale nakonec se dal na obchod s drogami, což ho stáhlo do vězeňského kolotoče. Až po narození syna si uvědomil, co je podstatné, a začal se věnovat hudbě. Svou první desku natočil u Jama Mastera Jaye z Run DMC.

Po dalších 4 letech životních pádů a vzestupů mu nakonec debut Get Rich Or Die Trying vyšel v roce 2003. Během prvního týdne se ho prodalo na 872 000 ks, čímž 50 Cent překonal i první album Snoop Dogga nebo Dr. Dre.

Things Fall Apart