Ta v lednu zemřela pravděpodobně na následky předávkování.  Podle serveru Times Online byl bývalý přítel modelky Kate Moss (36) zatím propuštěn na kauci.

Tělo filmařky a producentky, vnučky zesnulého zakladatele časopisu The Ecologist Teddyho Goldsmitha a dědičky milionářského rodu Rothschildů, bylo nalezeno ve východním Londýně 24. ledna. Whitehad krátce před smrtí dotočila dokument o divokém drogovém životě svého bývalého přítele Dohertyho, jehož tvorbou strávila posledních deset dní svého života.

Kvůli natáčení začala podle zahraničních médií znovu brát heroin. „Robin měla v posledních letech problémy s heroinem a Pete se svými kamarády ji k němu stáhl zpět,“ řekl tehdy její kamarád.

Doherty měl s drogami oplétačky již v minulosti

Doherty je nechvalně proslulý drogovými skandály. V lednu dostal u soudu pokutu za to, že si na jedno z dřívějších přelíčení vzal do soudní budovy čtyři gramy heroinu.

V prosinci byl odsouzen k osmnáctiměsíčnímu zákazu řízení a pokutě ve výši 58 tisíc korun za řízení pod vlivem. V dubnu bude jeho vyšetřování ohledně smrti Robin pokračovat.

Filmařka Robin Whitehead (†27) zemřela letos v lednu
Autor: Profimedia.cz