Do Prahy Tokio Hotel přijeli v rámci turné Welcome To Humanoid City, na kterém představují především loňské album Humanoid. Koncert se ale proměnil ve velký průšvih...

"Máme spoustu stížností. Lidé chtějí dokonce vrátit peníze za vstupenky. Vše bude mít ještě dohru, " řekla Blesku Barbora Vokatá z pořádající agentury WTF Entertainment s tím, že stovky lidí odešly, protože koncert měl tříhodinové zpoždění. Proč? "Kamiony s aparaturou se zdržely na hranicích," dodala Vokatá.

Pořadatelé avizovali začátek na 18:00, kvůli zdržení při přesunu z Polska, kde kapela hrála v minulých dnech, se ale brány arény otevřely až o více než hodinu později, samotný koncert pak začal až po 21:00. Nedočkaví fanoušci se tlačili před vchodem a členové bezpečností služby je museli několikrát uklidňovat a vytlačovat od brány.

Fotogalerie
2 fotografie

Kvůli zpoždění byla nakonec odřeknuta předkapela, kterou měla být česko-americká rokenrolová formace Airfare, jež v roce 2008 získala cenu Objev roku hudební stanice Óčko.

Kromě nových hitů Tokio Hotel zahráli také všechny úspěšné skladby ze dvou předešlých alb. Publikum ve zpola zaplněné hale tvořily především dívky teenagerského věku, ty mladší se na koncert vydaly pod dohledem rodičů.

Tokio Hotel založili v roce 2001 v německém Magdeburku zpěvák Bill Kaulitz, jeho dvojče a kytarista Tom Kaulitz, bubeník Gustav Schäfer a basista Georg Listing. V posledních letech patří v německojazyčných zemích ke komerčně nejúspěšnějším kapelám, která dokázala strhnout davy především mladých fanoušků.