Role Andrey Zuckermanové nebyla v kultovním americkém seriálu tou z nejvýraznějších. Přesto se její typické rysy vryly do paměti fanoušků této skoro nekonečné série.

Uvědomělá pilná studentka, vedoucí školních novin West Beverly Blaze nikdy nebyla středem pozornosti. Tajně milovala Brandona Walshe a puberťácké problémy se jí příliš netýkaly. Zajímala se spíš o ‚vyšší hodnoty‘, přesto se s ní hlavní ženské hrdiny – Brenda, Donna a Kelly - přátelily.

Ve čtvrti zbohatlíků vlastně ani nebydlela a střední West Beverly High navštěvovala napůl tajně. Jako dobrou adresu užívala adresu malého bytu své babičky…

Postava Andrey seriál opustila po prvních pěti sériích, kdy její smlouva s tvůrci seriálu vypršela. Podle scénáře se ambiciózní studentce splnil sen a odchází studovat na univerzitu v Yale. Několikrát se pak ještě epizodně v seriálu objevila.

Fotogalerie
4 fotografie

V seriálu byla nejstarší

Seriál Beverly Hills 90210 byl Gabriellinou první velkou rolí. Ač se to nezdálo, byla mezi ostatními herci nejstarší. Středoškolskou studentku hrála ve svých 29 letech! Vlastně byla jen o pouhých šest let mladší než James Eckhouse, který hrál Jima Walshe, otce dvojčat Brendy a Brandona.

Když seriál opustila, jednu sezónu moderovala vlastní talkshow nazvanou Gabrielle. Měla několik menších rolích v dalších seriálech a filmech. Dokonce svůj hlas propůjčila videohře.

Herecká profese jí ale také málem stála zdraví. Během natáčení televizního filmu v kanadském Vancouveru v roce 2006 se jí přihodil úraz. Následkem toho Gabrielle ochrnula na polovinu obličeje. Více než půl roku jí paralýza obličeje bránila v mluvení. Poté se stáhla do ústraní. O svém úrazu promluvila až v roce 2008 v magazínu People.

Spořádaný život americké židovky

Gabrielle má dvojče Jamese. Otec od nich odešel, když jim bylo půl roku. Jejich matka je sbalila a z Arizony se přestěhovali do San Franciska, které měly za několik let ovládnout květinové děti.

Židovka Gabrielle se během svého dospívání našla v umění, studovala balet, v šestnácti coby mim projela Evropu, aby se v devadesátém roce vrátila do seriálu o zbohatlických dítkách.

Během druhé série Beverly Hills se Gabrielle provdala za burzovního makléře Charlese Isaacse. Vychovávají spolu dvě dcery – Kelsey a Mollie.

(zdroj: Wikipedie.org)