A na koncerty si proto nechává instalovat čtecí zařízení, které má být však přísně utajováno. Jenže fotografie z jeho koncertu na soukromé akci v Monaku odhalily, že digitální čtecí zařízení zpěvák skutečně používá.

Na obrázku je Elton zachycen ve chvíli, kdy zpívá svůj hit Your Song, přičemž se před ním v kytici květin skrývá malé čtecí zařízení, na němž běží slova dané písně.

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/13GD78Bmo8s&hl=cs&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/13GD78Bmo8s&hl=cs&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="344" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

„Skutečně tomu představení propadl, dal tomu všechno. Ale někteří lidé si všimli malé obrazovky v květinách. Většina jeho fanoušků by odzpívala text písně Your Song i ze spaní, takže je docela vtipné, že Elton sám potřeboval pomoc s textem, který zpívá celé desítky let,“ uvedl zdroj z Monaka britskému magazínu People.

Eltonův mluvčí ale zprávy odmítl s tím, že zařízení má zpěváka jen ujistit, které písně budou následovat.