Na místo se ve své nejnovější reinkarnaci rakouského homosexuálního módního reportéra Brüna přiřítil kanálem na vodním skútru.

"Příliš dlouho byli chlapíci přijíždějící sem z celého světa nuceni mít pohlavní styk se ženami," prohlásil Cohen před růžovým světlem zalitou budovou veřejného domu v nizozemské metropoli. Jeho scénce zvědavě přihlíželi překvapení turisté a účastníci pánské párty loučení se svobodou.

"S velkým potěšením prohlašuji amsterodamskou čtvrť růžových luceren za oficiálně otevřenou," prohlásil, zatímco se zpoza záclon v oknech třípatrového nevěstince vynořil asi tucet mužů.

Cohen, který prý doufá, že Brüno bude stejně úspěšný jako jeho fiktivní dokument Borat: Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj narodu, se vyšňořil do upraveného žaketu, z něhož mu vykukovala červená tanga.

Poté, co vyhlásil "růžový nevěstinec" za otevřený, odjel Cohen v černém autě, zatímco muži vyšli ze svých pokojíků, oblékli bílé róby a mávali na rozloučenou davu lidí. Skutečné prostitutky, které se skrývaly před blesky fotoaparátů, znovu odhrnuly závěsy, aby v červeným světlem zalitých oknech čekaly na další zákazníky.

Cohen je pověstným mistrem kontroverzí. Při letošním udílení filmových cen MTV se coby Brüno snesl od stropu jako bílý anděl a při zinscenované nehodě skončil nahými hýžděmi na hlavě rappera Eminema. Na titulní stránce červencového vydání magazínu GQ se opět jako Brüno objevil v rouše Adamově.

Při středeční britské premiéře filmu napochodoval v Londýně do premiérového kina v uniformě královské gardy, z níž zbyla v původním stavu jen ohromná čepice z medvědí kůže. Červená uniforma se smrskla na top a černé kalhoty na kožené šortky. Před premiérové kino napochodoval v čele stejně spoře oděných "gardistů", nadšeným fanouškům zatančil a oslovil je s německým přízvukem.