Ta se odvolávala u soudu na zpěvákův slib, že se o ni po celý zbytek života bude starat, napsala v pátek agentura AP.

Shaniqua Tompkins se tak soudní cestou domáhala poloviny 50 Centova majetku. Soudkyně Carol Edmeadová vyjádřila pochybnost, že by podobné ujednání o celoživotním zajištění Tompkinsové mohlo vůbec existovat.

"Je málo uvěřitelné, že by dva v tom čase nezaměstnaní, jednadvacetiletí lidé bez finančních prostředků mohli uzavřít podobnou ústní dohodu," stojí v rozhodnutí Edmeadové. Navíc prý jde o nový požadavek na výživné, který je již dávno právně promlčen, a připomněla, že Tompkinsová již od rappera dostává měsíčně 6.700 dolarů (asi 144.000 Kč) na zaopatření jejich dvanáctiletého syna Marquise.

Právník 50 Centa po oznámení výsledku sporu prohlásil, že jeho klient je výsledkem potěšen. Právní zástupce Tompkinsové prý ještě zváží, zda se odvolá.

Dvaatřicetiletá Tompkinsová před soudem tvrdila, že 50 Centa, jehož skutečné jméno je Curtis Jackson, finančně podporovala od doby, kdy se v roce 1995 seznámili a kdy teprve začínal hudební kariéru. Několik měsíců se o něj údajně také starala v čase, kdy si léčil zranění, způsobená zásahem devíti kulkami v roce 2000. Třiatřicetiletý rapper jí tehdy prý slíbil finanční zajištění do konce života v případě, že se prosadí na hudební scéně. To měl prohlásit v roce 1996 v její ložnici.

Nesváry dvojice se vystupňovaly minulý rok poté, co vyhořel rapperův dům za 2,4 milionu dolarů (asi 52 milionů Kč) na Long Islandu, v němž Tompkinsová se synem žila. Podle policie požár vypukl za podezřelých okolností, rapper ale popřel jakýkoliv podíl na vzniku požáru.