Jak napsal britský list The Evening Standard, Madonna získala dočasný souhlas vzít syny do USA. Během následujících dvou týdnů by se tato dohoda měla změnit v trvalou.

"Zůstávala nevyřešená otázka, kde by děti měly (po rozvodu) žít, ale byla rozhodnuta ve prospěch Madonny," řekl listu nejmenovaný, dobře informovaný zdroj. "Všechno jde dobře a v přátelském duchu," dodal.

Díky tomuto rozhodnutí může padesátiletá Madonna vzít osmiletého biologického syna Rocca, kterého má s Ritchiem, a tříletého Davida, kterého spolu adoptovali v Malawi, s sebou do New Yorku, kde hodlá po rozvodu s Ritchiem žít. V New Yorku žije také otec Madonnina nejstaršího dítěte, dvanáctileté dcery Lourdes. Madonna se navíc údajně v současnosti víc než přátelí s Alexem Rodriguezem, nejlépe placeným hráčem baseballu, který hraje za New York Yankees.

Fotogalerie
1 fotografie

Dohoda o to, kde a s kým budou děti žít, uzavírá rozvodové řízení, které čtyřicetiletému Ritchiemu má vynést až 45 milionů liber, sídlo v hrabství Wiltshire a hospodu v Londýně. Samotný rozvod, který se uskutečnil loni v listopadu, byl rychlý, ale spor o děti ho zpomalil. Ritchie chtěl, aby byl Rocco vychováván v Anglii, ale Madonnini obhájci argumentovali tím, že by děti neměly být rozdělovány a měly by zůstat s matkou.

Dá se předpokládat, že synové Madonny a Ritchieho budou trávit čas střídavě v New Yorku a Londýně, ale do školy budou chodit v USA. S otcem chlapci budou patrně už letos v létě, kdy má Madonna obnovit své úspěšné turné Sticky & Sweet, s nímž loni vystupovala v Evropě a v Severní i Jižní Americe. Toto turné by ji mělo v srpnu zavést i do Prahy; vstupenky na pražský koncert zatím nicméně nejsou v prodeji.