O tragédii informovala agentura Reuters s odvoláním na právního zástupce rodiny. Za příčinu smrti označil záchvat, po němž už se chlapce nepodařilo oživit. Média spekulují, že za smrt mohla porucha cév. Objevilo se dokonce obvinění, že Travolta (který je členem kontroverzní scientologické církve) nedával svému synovi léky, které si jeho onemocnění žádalo!

Tragédie se odehrála v hotelu Old Bahama Bay, kde Travoltova rodina trávila dovolenou.

Jetta naposledy viděli, jak jde do koupelny. Tam ho poté rodina našla v bezvědomí. Když byl ve vaně, tak se zřejmě následkem záchvatu udeřil do hlavy a upadl do komatu. Okamžitě byla přivolána záchranka. Jett však zemřel při převozu do nemocnice.

Jett, jenž byl nejstarším Travoltovým dítětem, trpěl podle něj záchvaty už dříve. Média spekulovala o tom, že Jett byl autista, ale Travolta to podle serveru TMZ.com popíral.

Kelly Preston v roce 2003 přiznala, že její syn trpí Kawasakiho syndromem. Ta postihuje děti ve věku mezi dvěma a pěti roky a způsobuje vážné záněty cév. Ve vzácných případech vede k trvalým poškozením srdce.

Fotogalerie
3 fotografie


Jett měl navíc velmi silné astma a jeho rodiče John a Kelly, stoupenci kontroverzní scientologie, vsadili na detoxikační program L. Rona Hubbarda, autora dianetiky a zakladatele scientologie

Čtyřiapadesátiletý Travolta, který se proslavil ve filmech jako Horečka sobotní noci nebo Pomáda, má se svou manželkou ještě dceru Ellu Blue, která se narodila v roce 2000.