„Když se něco opakuje a není tam žádné překvapení, tak je to nuda,“ řekl Blesku mediální odborník Daniel Köppl. Na jaře v roce 2004 SuperStar pobláznila miliony diváků. Nova vsadila na novou, neokoukanou soutěž a udělala dobře. I výběr poroty v sestavě Ondřej Hejma, Gábina Osvaldová, Ondřej Soukup a Milan Herman byla správná volba. Moderátory Ondřeje Brzobohatého a Laďku Něrgešovou SuperStar proslavila.

„První sérii jsem sledoval, ale teď je už formát nudný. A i sledovanost říká, že to není nic moc,“ dodal Köppl. „SuperStar nesleduji. Jsem už z toho unavený. Je zajímavé, že u nás sledovanost rychle klesá, ale a v Americe se American Idol se drží,“ řekl Blesku mediální odborník Milan Šmíd. Na stranu expertů se přiklání i exporotce Ondřej Hejma.

Fotogalerie
4 fotografie

„Díval jsem se na první dva díly. Myslím si, že soutěže jdou rychle za sebou a není tam žádný nový nápad. Je to pořád stejný,“ myslí si Ondřej Hejma. Porotce Habera, který sedí v křesle SuperStar od doby, kdy byla jenom slovenská, je už pro diváky okoukaný. Raper Rytmus se zatím nepředvedl. Soutěžícím až na několik výjimek říká: „Zpíváš dobře,“ nebo „Nezpíváš dobře.“ Zbytečně se krotí. Zeťová se neprojevuje téměř vůbec a jediní, kteří dokážou soutěžící ohodnotit, jsou Gábina Osvaldová a Paľo Habera. Ani oni ale nejsou v projevech moc tvůrčí.

Moderátorskou dvojici s Leošem Marešem tvoří zpěvačka Tina – další potíž. Zatímco Leoše zná v Česku téměř každý, Tinu skoro nikdo. Na rozdíl od Adely Banášové ale mladá zpěvačka kromě nevhodného oblečení v prvním díle neupoutala ničím.

Jak se vám líbí druhá řada Česko Slovenské SuperStar? Přijde vám také nudná? V čem by se měla zlepšit? Diskutujte pod článkem, váš názor nás zajímá!

Přehled vítězů

2004 – Porota první řady Česko hledá SuperStar:

Ondřej Hejma, Gábina Osvaldová, Ondřej Soukup, Milan Herman

Moderátoři: Laďka Něrgešová a Ondřej Brzobohatý

Na naše obrazovky přišlo něco nového, neokoukaného. Velké množství televizních diváků si nenechalo ujít show, která u nás neměla obdobu. Zvědavost vyvolávalo i nevšední složení moderátorské dvojice.

Vítěz: Aneta Langerová


2005 – Porota druhé řady Česko hledá SuperStar:

Michal Horáček, Gábina Osvaldová, Ondřej Soukup, Eduard Klezla

Druhý ročník byl pro diváky ještě lákadlem. V porotě se objevil profesor zpěvu Eduard Klezla, jehož názor měl velkou váhu.

Moderátoři: Laďka Něrgešová a Petr Holík

Vítěz: Vlasta Horváth


2006 – Porota třetí řady Česko hledá SuperStar:

Ondřej Hejma, Ilona Csáková, Eduard Klezla

Opět změna. Porota byla jen tříčlenná a do křesla se vrátil hudebník Ondřej Hejma. Dodávat šťávu celé show se snažil i moderátor Leoš Mareš.

Moderátor: Leoš Mareš

Vítěz: Zbyněk Drda

 


 

2009 – Porota první Česko Slovenské SuperStar:

Ondřej Hejma, Paľo Habera, Marta Jandová, Dara Rolins

Novinkou bylo sloučení dvou národů do jedné show a poprvé v porotě zasedly dvě ženy. Zajímavé bylo i spojení moderátorských jedniček Česka a Slovenska.

Moderátoři: Leoš Mareš a Adela Banášová

Vítěz: Martin Chodúr


2011 – Porota druhé Česko Slovenské SuperStar:

Rytmus, Gábina Osvaldová, Helena Zeťová, Paľo Habera

Složení poroty bylo slibné, očekávalo se, že nejvíc se projeví Rytmus. Zatím se však ani porota a ani moderátorská dvojice moc nepředvedly.

Moderátoři: Leoš Mareš a Tina

Vítěz: ???