V pondělí vdovce soud odsoudil za ublížení na zdraví exmanželky a porušování domovní svobody. A ani Darina s ním nebude mít slitování, už jí došla trpělivost s Rychtářovými hlučnými návštěvami na jeho opileckých dýcháncích. „Velmi silně zvažuji předběžné opatření, které by mu zakázalo tahat do domu jeho kumpány a kumpaničky,“ svěřila Blesku Darina.

Hra bez pravidel

Po vyhazovu z vily tragicky zesnulé Ivety Bartošové (†48) v pražské Uhříněvsi se vdovec před měsícem nastěhoval zpátky k exmanželce do Říčan. Pořádá tam mejdany, na kterých se to podivnými existencemi jen hemží.

„Když se tenhle člověk bez ostychu napakoval do mého domova, bylo mi jasné, že bez určitého respektování pravidel, co se budou muset stanovit, to nepůjde,“ pronesla před pár dny Nová. Jenže od té chvíle se situace řádně vyhrotila! „Co nejrychleji se budu snažit dořešit majetkové vyrovnání, které zatím po našem rozvodu neproběhlo. Jinak se ho nezbavím,“ svěřila Blesku Darina s tím, že chce využít všech legálních prostředků k jeho vystěhování. Jak to dopadne, ukáže až čas.

Jak to vidí právník?

„Návrh na předběžné opatření se dává ve chvíli, kdy člověk chce zamezit něčemu ihned nebo dříve, než by bylo vydáno rozhodnutí v rámci normální žaloby. V tomto případě je nutné podat i žalobu,“ řekl Blesku renomovaný pražský právník JUDr. Jan Černý s tím, že moc šancí na úspěch nevidí. „Soud nejspíše nevyhoví jejímu návrhu a nezakáže panu Rychtářovi příjmat náštěvy. Šanci by měla, pouze pokud by byla návštěvami ohrožována na životě či majetku.“

Fotogalerie
13 fotografií