Rychtář dnes dopoledne celý v černém vyrazil do Uhříněvsi, přestože už tam nemá po předání vily Bartošovédo rukou Štaidlovy rodiny co pohledávat. Chtěl mít asi hezkou kulisu pro rozhovor, který se chystal poskytnout jedné televizi. Když u domu, ke kterému už nemá klíče, nahlížel přes plot, od kterého sám novináře vždycky odháněl, všiml si, že je otevřené jedno okno v přízemí! Okamžitě zalarmoval policii, která byla do pár minut na místě. A začaly manévry!

Policisté dům zajistili, aby do něj nikdo nevniknul a zkontaktovali majitele nemovitosti. Tím byl na základě závěti určen Ivetin syn Artur Štaidl. Jelikož mu ale ještě není osmnáct let, dosud za něj vše vyřizoval jeho otec Ladislav a později Arturův nevlastní bratr Jiří, který je právník. Byl to právě on, kdo od Rychtáře před třemi týdny přebíral klíče od vily, když se vdovec stěhoval.

Video
Video se připravuje ...

Rychtář vylákal Artura a s pláčem se na něj vrhl. David Turek, Petr Soukup

Jenomže tentokrát nepřijel žádný zástupce. Za několik desítek minut do Ivetiny ulice zabočil taxík, ze kterého vystoupil sám Artur. Ten se přitom poslední měsíce kontaktu s Rychtářem vyhýbal, jak mohl. Jelikož se Rychtářův incident s údajným zlodějem sehrál dopoledne, museli Artura zřejmě vytáhnout ze školy. 

Artur dům odemkl a za doprovodu policie vstoupil do matčiny vily. Policisté v kožených rukavicích pak kontrolovali rolety, zda nejsou poškozeny a nejsou na nich stopy násilného vniknutí. Když neshledali nic podezřelého, i s Arturem opět vyšli ven.

„Problém byl v tom, že dům nebyl zakódovaný. Ten, kdo odcházel poslední, zřejmě nezapnul alarm. Já jsem na to pana Štaidla několikrát upozorňoval,“ začal vysvětlovat Blesk.cz Rychtář, který okamžitě převzal veškerou iniciativu. Artur nakonec sám pak dům přeci jenom zabezpečil alarmem.

Když Artur vystupoval z branky, Rychtář k němu dvěma dlouhými a rychlými kroky přistoupil a podal mu ruku. Ivetin syn na gesto zdvořile odpověděl, ale bylo na něm vidět, že kouká co nejrychleji zmizet. Rychtář ale využil podané pravice a Artura objal. Podle výrazu v tváři je patrné, že Arturovi to dvakrát příjemné nebylo a z objetí se pokoušel co nejdříve vymanit.

Jenomže Rychtář nepovolil, dokonce mu položil obě své dlaně na obličej a zmáčnul mu pusu jako malému capartovi. Artur se začal ošívat a sundávat Rychtářovy ruce ze svého těla. Nakonec se mu to povedlo, vdovec ho pustil a Artur mohl odejít. Cestou k taxíku se dokonce celý oklepal.

Zatímco Artur nehnul téměř ani brnou, Rychtář byl dojatý. „Budu tu vždycky pro tebe,“ řekl mu Rychtář. Artur nic neříkal a odmítl se bavit i s přítomnými novináři. Nastoupil do auta a beze slova odjel.

Pohnutý Rychtář byl samozřejmě sdílnější. „Doufám, že za nějaký čas na tom budeme s Arturem tak dobře, že si budeme moci popovídat. Bude mít jistě spoustu otázek, na které bude chtít znát odpověď. Já tu vždy budu, abych mu pomohl,“ zakončil Rychtář.

Fotogalerie
12 fotografií