Před několika dny se objevila fotografie Josefa Rychtáře, na které vdovec leží polonahý na pohovce v domě Ivety Bartošové v Uhříněvsi a na čele má mobilní telefon. Jeho kumpán Petr Veselý, který se považuje za Rychářova manažera, nyní původ tohoto snímku objasňuje.

„Byli jsme s Pepou v hospodě. On vypil dvě piva a řekl, že se mu udělalo špatně a že jde domů. Zaplatil a odešel. Doma si pak vzal prášky na srdce a na spaní a šel si lehnout do obýváku. Myslel jsem si, že bude spát jen chvilku, tak jsem mezitím trochu poklidil a pustil si film. Když už spal několik hodin, začal jsem se bát, že se mu něco stalo,“ začal s vyprávěním příběhu pro týdeník Sedmička Veselý.

V obavách o Rychtářův život s ním začal Veselý třást, ale nic nepomáhalo. „Dal jsem mu na čelo mobil, říkal jsem si, že by ho to mohlo naštvat, ale nic. Tak jsem ho donesl do koupelny a pustil mu na hlavu studenou sprchu, a to zabralo. Začal se probírat. Řekl mi, že se předávkoval prášky, kterých si vzal víc, než měl,“ tvrdí Petr.

Přitom sám Rychtář tuto informaci o tom, že by chtěl spáchat sebevraždu spolykáním prášků, dementoval. Navíc výpovědi Petra Veselého o psychickém stavu Josefa Rychtáře jsou více než nevěrohodné. I jejich vztah je poněkud zvláštní. Jednou jsou kamarádi na život a na smrt, podruhé jeden druhé nemůže cítit. Zdá se tedy, že i tento útok na Rychtářovu poškozenou psychiku, byl další pokus Veselého, jak se na vdovci zviditelnit. Nebo mu snad smrt, o které tolik hovoří, skutečně přeje..?

Fotogalerie
5 fotografií