Alkohol se jí stal osudným. Nejenže ho měla v těle, když si šla pro smrt, ale také jí zničil orgány. „Játra byla nalezena zjizvená – cirhotická – pravděpodobně nevratné změny na játrech způsobila častá a dlouhodobá konzumace alkoholu,“ prozradil Blesku tajný zdroj dobře obeznámený s výsledky pitvy.

A i když o tom zpěvačka zřejmě nevěděla, příznaky, které pár dní před smrtí vykazovala, mluvily za vše. Patří sem zvýšená únava, ztráta chuti k jídlu, nadýmání a zácpa, ale také výrazné hubnutí. A právě ztrátou hmotnosti Iveta trpěla a řešila ji i den před smrtí se svou maminkou Svatavou (74) v posledním telefonátu. „Prosím tě, kolik říkal Rychtář, že máš? 49 kilo? Jíš vůbec?“ ptala se starostlivě matka. „Já jím a přitom hubnu,“ stěžovala si zpěvačka matce. „Tohle se mi ještě nestalo...“

K nevratným změnám na játrech muselo přitom dojít v posledním roce, co žila s Josefem Rychtářem (56). Výsledky jaterních testů, které Iveta podstoupila díky hraběti Domenicu Martuccimu(37) v červenci v roce 2011 v Itálii, byly naprosto v pořádku. 

„Navštívila jsem odborníka a ten mi řekl, že mám játra jako miminko!“ chlubila se tehdy Iveta. A v úplně nejhorší kondici nebyla »biochemická továrna« jejího těla ani loni v létě, kdy podstoupila několik vyšetření během italského dobrodružství se Zdeňkem Macurou (40). Testy tenkrát cirhózu neukázaly, jen to, že byla namol opilá (3,37 promile alkoholu v krvi)...

Video
Video se připravuje ...

Výsledky pitvy Ivety Bartošové! Víme, co všechno měla v krvi! Tomáš Polák, Lukáš Červený



Mezi příznaky cirhózy jater patří také dvanácterníkové vředy. A ten loni v červenci zpěvačce praskl. Lékařská zpráva z Bologni odhalila hlavně to, že Iveta byla namol.

Iveta Bartošová je tři měsíce po smrti, uhříněveská policie musí mít ale pořád oči na stopkách. Vdovec Josef Rychtář (56) totiž šel včera uctít manželčinu památku na koleje, kde ale neměl co dělat.

Pět minut před polednem zapálil u tratě Rychtář svíčku. Podle informací Blesku strojvedoucí projíždějícího vlaku přivolal policii, ale než strážníci dorazili, byl už Rychtář pryč. „Ano, krátce před polednem byla na základě hlášení pracovníků Českých drah přivolána policejní hlídka do Uhříněvsi ke kolejišti, ale nikdo nebyl legitimován,“ řekl Blesku mluvčí pražských strážníku Jan Čihák.

„Pokud do kolejiště budou nadále vcházet nepovolané osoby, je dost pravděpodobné, že tam hlídka bude vyjíždět i nadále.“

Iveta zemřela 29. dubna v 11:29 hod., Rychtář měl tedy v plánu uctít přesně čtvrt roku nato její památku položením kytice na Ivetin hrob. Chytl ovšem zpoždění osmi minut, na hřbitov dorazil v doprovodu zvukaře Standy v 11:37 hod. Napilno měl ale vdovec už od rána: Kromě návštěvy dvou žen s dítětem řešil i pojistku na Ivetin vůz, byl ve své firmě nebo v květinářství. Po poledni pak skončil v místní hospůdce.