Přestože Macura tvrdí, že s vdovcem Rychtářem není v kontaktu, při zmínce jeho jména má v očích hrůzu.

Mrazivé výhrůžky

„Jestli se tenhle dobytek někdy ukáže u hrobu Ivetky, tak přísahám, že ho zabiju!“ netají se nenávistí vdovec. Ten totiž nemá podle svých slov co ztratit. Z jeho výhružek běhá Macurovi mráz po zádech. Možná proto se Zdeněk netají tím, že přemýšlí o odchodu do zahraničí. Stačil by jeden střet s mlátičkou Rychtářem a on by mohl špatně skončit.

Nová práce

 Samozřejmě ho tíží i finanční situace. „Nemůžu tady najít práci,“ postěžoval si bojovník za ženská práva s tím, že v zahraničí ho nikdo nezná, takže by mohl být úspěšnější. Zatím ale žije tady. Z čeho? „Peníze mám z pronájmu pokojů. Kdybych měl neustále plno, nemusel bych se o práci starat,“ řekl bývalý IT manažer, který ovšem myslí na zadní vrátka. Začal totiž pěstovat rajčata! „Chtěl bych je prodávat. Uvidíme, jak mi to půjde...,“ těší se z budoucího zisku.

Video
Video se připravuje ...

Macura opět šokuje: Nastěnka spáchala sebevraždu! Jan Jedlička, Kristýna Léblová

Macurovy nové šaty

Starý blyštivý oblek, který tak rád nosíval, přestože mu vůbec neseděl, nosil Macurovi spíše smůlu. Proto si pořídil zbrusu nové šaty. „Chodím na pohovory, tak musím nějak vypadat. Oblek jsem si koupil v čínské tržnici,“ pochlubil se.

Iveta nepotkala Mrazíka...

Kromě zahradnictví se ovšem Macura nadále věnuje boji proti agresorům. „Našel jsem v zákonech velké mezery, které se musí řešit,“ řekl rozhořčeně a vytasil se s pohádkou. „V Mrazíkovi šlo o typické domácí násilí. Když Nastěnka šla do lesa, protože ji macecha nechtěla, věděla, že tam zemře. Za normálních okolností by do tří dnů byla mrtvá. A to proto, že byla doma nechtěná. V pohádce ji zachránil Mrazík, ve skutečnosti by jí v téhle společnosti nikdo nepomohl. To se musí změnit,“ říká rázně Macura. Tvrdí, že Ivetu nejvíce uctí tím, když dotáhne do konce projekt o týraných ženách.

Fotogalerie
6 fotografií