Předtím než Iveta Bartošová spáchala sebevraždu se Rychtářův fanoušek Petr Veselý po jeho boku neobjevoval. Poprvé se před Rychtářovým domem ukázal 6. května, tedy přesně týden od smrti Bartošové. Tehdy šel k jejímu domu zapálit svíčku a zároveň se ten den „proslavil“ transparentem „Macuro, jsi spolupachatel na smrti I. Bartošové“.

Byl to on, který vyprovokoval hádku s Macurou, kvůli které musela do Uhříněvsi přijet policejní hlídka. Šíleného fanouška Veselého tehdy oddělila od Macury s jeho bývalou přítelkyní Vlaďkou Šulekovou velká dodávka jedné televize.

Jelikož se Veselý projevil jako spojenec Rychtáře proti Zdeňku Macurovi, stal se ihned Rychtářovým věrným kamarádem. Nelenil a s vdovcem po Bartošové začátkem týdne usilovně kopal jámu, kam chtěl Rychtář postavit kříž coby Ivetin památník.  Byl to právě on, kdo Rychtáře utěšoval uprostřed kolejí, kde se vdovec během kopání zhroutil.

Výhružné sms

A v neposlední řadě se Petr Veselý stal také Rychtářovým ochráncem. Sám sebe prohlásil za jeho tiskového mluvčího a manažera. To dal také vědět jeho nepřátelům, zejména Ivetinýmu exmilenci Domenicovi Martuccimu. Tomu Veselý poslal pár esemesek s výhružkami. Hrabě některé z nich zveřejnil na sociální síti (přepsali jsme je v plném znění i s chybami – pozn. red.).

„Rychtář už nebude psát smsky. Má to odemě zakázáno ti psát. Řeknu ti jak bude poběží následující období. To znamená  řeknu ti jak to bude fungovat. Ty přestaneš obtěžovat Pepíka, přestaneš mu tam posílat Macuru všichni vědí  že to je tvůj poskok. Přestaneš posílat do Uhříněvsi fotografy a neposílej tam svoje kámoše. Běž rači zpívat někam do ruska ať máme od tebe pokoj. Víš co to je P+P+P? Až na to příjdeš dej vědet  ale raději až budeš v Itálii. Přece jen jsme kousek a mohli by sme se náhodou potkat. A nevím nevím jestli tohle bys opravdu chtěl.“

Veselý nezapomněl Martuccimu připomenout i svou lupičskou minulost. Právě on byl ten muž, který kdysi reportérovi TV Nova Láďovi Hruškovi ukradl během voleb kabát. A jak se zdá, hodlá v kradení kabátů pokračovat a netají se tím.

Zlí jazykové tvrdí  že tahle tvoje pomsta Pepovi je za to že ti nechtěl prodat Ivetu. Je to pravda? Pepa na tvoji nabídku nekývl a ty si naštvaně odešel. Aby si měl důvod podat trestní oznámení  tak ti ukradnu kabát, chces? Jeden tvůj kožich se mi líbí jak ho uvidím je můj.“ Takových výhružných sms zpráv přišlo na adresu Martucciho mnohem víc.