Podle jejích slov si s Ivetou poslední dobou volávaly každý týden. V pondělí 28. dubna si povídaly od šesti večer po dobu asi dvaceti minut. Následujícího dne před polednem Iveta skočila pod vlak. Rozhovor po telefonu byl tak pro Svatavu Bartošovou její poslední vzpomínkou na Ivetu. Když tedy ve čtvrtek večer uslyšela hlas dcery i svůj v televizi, nemohla tomu uvěřit!

Slzavá noc

„Přijela jsem z divadla, pustila televizi a v tom to šlo,“ plakala redaktorce Blesku a proti vdovci se chystá zakročit. „To Rychtář dal k dispozici, protože volala z jeho mobilu. To přece není normální. Tak osobní věc! To je z jeho strany hyenismus. Budeme to asi muset řešit. Celý večer jsem jenom plakala,“ svěřila se paní Bartošová, které tekly slzy i včera.

Je to msta?

Pro jeho čin má zatím jediné vysvětlení. „Minulý týden poslal Rychtář esemesku, že by chtěl přijet a mnohé si vyříkat. Já jsem mu ale neodepsala. Tak nevím, jestli to není z jeho strany pomsta,“ přemýšlí. Zveřejněným telefonátem byl šokován i bratr zpěvačky. „Viděl jsem jen sestřih v televizi. Na internet jsem se nedíval. Je to z jeho strany odporné,“ utrousil pohoršený Lumír Bartoš (50).

A Iveta volala z jeho mobilu...

Jak je možné, že měl Josef Rychtář (56) nahraný poslední hovor své ženy Ivety Bartošové (†48) s její maminkou Svatavou? Odpověď je jednoduchá. Rychtář volal v pondělí 28. dubna paní Bartošové ze svého mobilního telefonu, v němž má podle informací Blesku už dobré tři roky nainstalovánu aplikaci, která umí nahrávat hovory.

Ta je volně dostupná a nainstalovat jí zvládne i malé dítě. Z telefonu pak Rychtář může zaznamenané hovory stáhnout do počítače. To také v případě telefonátu mezi Ivetou a její maminkou udělal. Měla snad tu samou aplikaci zařízení v mobilu i Bartošová? Zpěvačka už v minulosti vyjádřila obavy, že ji někdo sleduje, a vždy, když telefonovala, používala různá hesla.