Během telefonického hovoru mezi Bartošovou a její matkou Svatavou, který získal server extra.cz, došlo i na téma Artur. Iveta se mamince pochlubila, jak se její jediný syn rád vrací do jejího domu v Uhříněvsi. „Je tu rád, protože tu má volnost. Prostě sem chce,“ svěřila se matce Iveta, která byla na Arturovi závislá.

Maminka se několikrát zmínila, jak život rychle utíká, jelikož Arturovi bude v říjnu osmnáct let, a tudíž bude o svém životě rozhodovat už sám. A Iveta plány svého syna znala. „Počítá každej den, kdy mu bude osmnáct. Chce jít pryč. Říká, až mu bude osmnáct, mohl by odejít. Sem domů. Tohle je jeho domov,“ přiznala Bartošová s tím, že Artur chce utéct od svého otce Ladislava Štaidla, se kterým nyní žije.

Štaidl má syna ve své péči už několik let a život vedle něj Arturovi vyloženě prospívá. Od doby, co žil se svou matkou, se mu podařilo dost zhubnout, protože Štaidl jeho jídelníček kontroluje. Nic dosud nenasvědčovalo tomu, že by byl u Štaidla nespokojený. Vypadá navíc dost psychicky vyrovnaný. Ukazují na to fotografie Artura, které vznikly v den pohřbu jeho matky Ivety. S úsměvem na tváři klidně ráno odešel do školy. A když nad rakví Bartošové řečnil kněz, právě ze školy v pohodě mířil se spolužáky do parku...

Přitom se Artur však po smrti své matky vyjádřil, že do domu v Uhříněvsi se rozhodně vrátit nehodlá. Podle Štaidlových známých dostal Artur od svého otce vlastní byt, do kterého se nejspíš po dosažení plnoletosti nastěhuje.