Jak krátce po smrti Ivety Bartošové její maminka Svatava i sourozenci Lumír s Ivanou pochopili, že s Josefem Rychtářem není řeč! Odmítl totiž respektovat jejich přání ohledně pohřbu slavné zpěvačky, kterou chtěla její rodina pohřbít v soukromí v rodném Frenštátě u kapličky.

Rychtář ale uspořádal pohřeb Ivety ve strašnickém krematoriu v Praze bez jejich účasti, a tak se maminka Bartošové rozhodla uspořádat vlastní rozloučení se svou dcerou. "Bylo to 8. května, Ivetka tam měla fotku, kytku, hořely svíčky. U kapličky se scházíme vždy jednou za rok. Koná se tam májová mše. Kněz ji sloužil za Ivetku i za další rodinné příslušníky. Všichni jsme se za ni pomodlili. Bylo to pěkné a hlavně v klidu," svěřila se deníku Aha! Ivetina matka.

Na svou dceru Svatava myslí dennodenně. "Zapálila jsem svíčku v den její smrti a svítím za ni stále. Několik lidí přineslo svíčky i k našemu domu," prozradila Svatava Bartošová. Ta by si pochopitelně přála, aby získala do svých rukou urnu s Ivetiným popelem, jenže i v tom jim Rychtář brání. Ten ji chce mít za každou cenu pro sebe a teď už jen shání místo, kam urnu uloží. Jeho posledním plánem je dát ji do hrobu své exmanželky Dariny.

 

Unikátní kniha o Ivetě Bartošové přichází na český trh. 132 stran jen za 39 Kč! Stačí 1 SMS!
Autor: Archiv Blesku