Urnu s ostatky Ivety Bartošové si Josef Rychtář už včera po pohřbu nestihl vyzvednout, a tak dnes vyslal zaměstnance pohřební služby, s níž Ivetin pohřeb připravoval. Pracovník se do strašnického krematoria dostavil dnes před polednem, urnu vyzvedl a v černé igelitce ji odnesl do služebního vozu. Pak zamířil zpět do Říčan, kde má firma sídlo.

Tam se odpoledne dostavil Josef Rychtář. Byl stejně jako včera v černém obleku. Neřídil, vezl ho jeho dvorní řidič a kamarád zvukař Standa. Rychtáře doprovodil i do budovy pohřební služby, kde pobyli maximálně deset minut. Pak Standa Rychtářovi podržel dveře, když nastupoval do auta. Urnu v krabici vdovec umístil na zadní sedadlo a sám usedl na místo spolujezdce vepředu.

Uložení do hrobu exmanželky?

Co nyní s ostatky bude, je zatím ve hvězdách. Od nápadu pochovat ji na hřbitově v Uhříněvsi Rychtář už upustil. A dát ji do rodinné hrobky v Říčanech, kterou před pár dny zdevastovali vandalové, už vůbec nepřipadá v úvahu. „Josef si může říkat, co chce, ale já mám k tomu hrobu všechny doklady. Já bych ho snad zabil, kdyby ji tam dal,“ řekl Blesku jeho strýc Miroslav Rychtář.

Přesto vdovec chce, aby zpěvačka byla co nejblíže jeho rodině. A právě o pár metrů dál je rodinný hrob jeho bývalé ženy Dariny, který by jeho požadavky splňoval. „Josef uvažuje, že by tam Ivetinu urnu uložil,“ prozradil Blesku zdroj z okolí Josefa Rychtáře.

Kdyby ani tento jeho záměr nevyšel, před časem přemýšlel o tom, že by zřídil nový hrob v Říčanech. „Ivetku si v první řadě vezmu domů a budu ji mít na očích v urně doma, chci jí udělat její vlastní hrob v Říčanech,“ sliboval krátce po smrti Ivety reportérce VIP zpráv.

Tak jako tak, zpěvačka nenajde místo odpočinku u své rodiny. Maminka Svatava Bartošová (74) by si tolik přála, aby její dcera byla pochována v rodinné hrobce ve Frenštátě...

Hádky a násilí mezi Darinou a Rychtářem

Právě Darina byla ta, která přijala Ivetu Bartošovou do svého domu v době, kdy potřebovala pomoc. Jenže to následně mezi zpěvačkou a Rychtářem zajiskřilo a za velmi napjaté atmosféry požádala Darina o rozvod. Rychtář se odstěhoval do domu zpěvačky. Jejich bouřlivé hádky řešil dokonce soud.

Vedle urážek totiž mělo dojít i k domácímu násilí. Podle Rychtářova dřívějšího tvrzení ho Darina údajně pobodala a hrozila mu sebevražedným skokem ze střechy domu. Rychtář to tvrdil po dubnovém soudním stání. Rychtář ze sporu odešel s desetiměsíční podmínkou za fyzické napadení Dariny. Následně se odvolal.