Když krátce po zpěvaččině smrti Josef Rychtář prohlašoval, že její ostatky uloží do rodinného hrobu v říčanském hřbitově, zřejmě si neuvědomil, že mu neříká »pane«. Hrob, v němž leží ostatky Rychtářových prarodičů, totiž nechal vybudovat jeho strýc Miroslav. „Leží v něm moji rodiče, Josefovi prarodiče. Nechal jsem ho udělat po smrti mé matky. Nikdo ze sourozenců, ani Pepův otec, se na tom nijak nepodíleli,“ sdělil Blesku Miroslav Rychtář.

Ivetu v hrobě? Ne!

Uložení ostatků Bartošové do tohoto hrobu podle něj nepřipadá v úvahu. „I když je mi jí nesmírně líto, neznali jsme se a já nedopustím, aby ji tam uložil. Josef si může říkat, co chce, ale já mám k tomu hrobu všechny doklady. Já bych ho snad zabil, kdyby ji tam dal,“ netají se Miroslav. A k rozčilení má pádný důvod, vždyť hrob jeho rodičů odporným způsobem zničili kvůli Josefovi vandalové a Miroslavovi nezbývá nic jiného než dílo zkázy dát zase do pořádku. „Už jsem tam byl sundat svícny, vyčistím to vlastními silami, a když to nepůjde, nechám udělat nový náhrobek. Sám! S Josefem nechci mít nic společného. Už teď mám kvůli němu z ostudy kabát,“ tvrdí skálopevně Rychtářův strýc.

Nepohřbil ani otce

Scestné úvahy Josefa Rychtáře o pohřbení Bartošové v hrobě u svého otce, rozptýlil i další z Josefových strýců, Jaroslav. A ukázal tím na další Rychtářovu lež. „Prosím vás, vždyť Josefův otec vůbec žádný hrob nemá. Pepova máma má jeho urnu pořád doma,“ potvrdil Blesku.

Frenštát a Uhříněves

A protože hned od smrti Ivety Rychtář válčí i s rodinou Ivety, je jasné, že její ostatky nepůjdou ani do rodinné hrobky Bartošových ve Frenštátě. Všechno tedy směřuje k tomu, že ji Rychtář opravdu bude muset uložit na hřbitově v Uhříněvsi. Ale ne kvůli tomu, že měla k Uhříněvsi vztah, jak prohlašuje. Spíš proto, že jiná místa kvůli hádce s oběma rodinami nepřipadají v úvahu.

Pepo, měj rozum!

Nad hádkami Josefa Rychtáře s rodinou Bartošové kroutí jeho příbuzní hlavou. „Myslím si, že by paní Bartošová měla být pochovaná u své maminky, protože ani ten Artur určitě nebude opečovávat hrob, mladí o to zájem nemají. To ta maminka se o to určitě postará líp. Navíc je to její rodiště. Barák v Uhříněvsi prodají, na to se zapomene. Takže si myslím, že by Pepa vůbec žádný pohřeb neměl dělat a měl by se přiklonit k rodině. Vždyť on s ní byl jenom dva roky, oni o mnoho déle,“ netají se svými názory Miroslav Rychtář.

Rychtářova rodina: Pepo, stydíme se za tebe!

Ruce pryč od Josefa Rychtáře (56) dává takřka celá jeho rodina už dlouhá léta. Jeho starší syn drží s matkou Darinou, po chuti není ani svým strýcům. „Nikdy jsme si k sobě nenašli cestu, nikdy jsme se moc nestýkali,“ prozradil Josefův strýc Jaroslav. O svém synovci nechce slyšet ani jeho druhý strýc Miroslav. „Vůbec nejlepší by bylo, kdyby se odsud úplně odstěhoval. Mám kvůli němu z ostudy kabát. Moje přítelkyně se mnou kolikrát nechce ani ven kvůli lidem,“ povzdechl si Miroslav, který má teď plné ruce práce s rekonstrukcí vandaly zničeného hrobu rodičů.