Josef Rychtář vyvěsil v Uhříněvsi běžné parte. Zato maminka Ivety dala do vývěsky ve Frenštátě pod Radhoštěm za rodinu tu nejupřímnější vzpomínku na dceru.

Objevila se tam ve středu a Blesk ví, proč je právě taková. O víkendu se nám maminka Svatava Bartošová (74) svěřila, že by si představovala hezkou fotku, pěkná slova, nejspíše z písničky a do pozadí možná perokresbu Ivetiného dědečka. „Chtěla bych, aby si na ni lidé vzpomněli a zůstala jim v paměti,“ řekla.

Nakonec fotografii vybrala takovou, kde se jí dcera nejvíce líbila. Kde je přirozená a na všechny usmívá, tak jako v době, kdy bývala šťastná. A k tomu přidala slova z Ivetiny Tiché písně. „Složil ji pro ni Michal Penk a to byla taková její hymna,“ prozradila maminka.

V pozadí ale není dílo dědečka, nýbrž pohled na symbol Frenštátu a Valašska – horu Radhošť s vysílačem. Je to připomínka Ivetina domova, kde vyrůstala. Lesík hned za zahrádkou Bartošových a v dálce Radhošť. Toto Iveta denně vídala…

PARTE I

Autor: Josef Rychtář - Moc studené!

Podle Cimického má smuteční oznámení, které nechal vystavit Josef Rychtář, čistě oznamující styl. „Je takové studené, moc technické. Nepřemýšlel nad tím, že by to parte bylo něčím jiné,“ poukazuje psychiatr např. na »univerzální« v horní části.

PARTE II

Autorka: maminka Svatava - Přemíra lásky!

Valašská folklórní poezie. Ta se podle Cimického promítá do parte, které nechala vytisknout maminka Bartošové. „Zjevně v tom hrají roli kulturní zvyklosti kraje, lidové poezie. V tom parte jsou hezké formulace. A hlavně je ukázkou silného vztahu matky k dceři,“ komentuje pro Blesk Jan Cimický. 

Video
Video se připravuje ...

Zprávy: Princezna mimoňka i sexy blondýna. Co chtěly u Rycháře? Blesk TV