Hned ráno bylo pro vdovce po zesnulé Ivetě rušné, v 9:00 sedl do svého auta a odjel zpočátku neznámo kam.  Později se ukázalo, že zamířil na kriminální policii v Praze na Pankráci. Důvod byl jasný, vyšetřovatelé ho vyslýchali kvůli sebevraždě Bartošové.

Dvacet minut před desátou dopolední vyjelo pohřební auto z pohřebního ústavu v Říčanech a zamířilo do vinohradské nemocnice vyzvednout Ivetiny ostatky. Přestože u toho Rychtář chtěl být, neměl šanci. Na místo proto chvíli po poledni vyrazil jeho syn Jan, který pracovníkům pohřební služby předal šaty určené na pohřeb.

Ve 13:00 dorazilo auto s ostatky uložené do smrkové rakve do strašnického krematoria, kde byly uloženy. Nikdo z rodiny ale nebyl přítomen. Tělo však v pražském krematoriu může být jen uloženo a obřad se může konat úplně jinde.  Podle informací Blesk.cz rakev, kterou dnes převezla pohřební služba z oddělení patologie, není zaplombovaná. Rychtářovi se tak může ještě splnit jeho velké přání. "Chtěl bych Ivetku ještě naposledy vidět," vztekal se rozzuřený Rychtář v den zpěvaččiny sebevraždy.

Poté se ihned vrátil na Pankrác vyzvednout svého otce, který policejní stanici opustil patnáct minut před 15:00. Na cestě ho doprovodilo auto s policisty, kteří si z domu v Uhříněvsi odnesli další věci. Vyjadřovat se k tomu ale kriminalisté nechtěli.

Od té chvíle Rychtář zůstával v domě. Den pro něj byl rozhodně perný. A proč byl na policii tak dlouho? Teorií je dost, policisté  s ním mohli řešit ostatní trestní oznámení, probírat nové důkazy, které získali nebo zjišťovat, zda Bartošové k sebevraždě někdo nepomohl, v úvahu jde i varianta o slovním pohnutí, které by bylo stejně tak vážné jako fyzická pomoc.

Video
Video se připravuje ...

den Josefa Rychtáře David Vilček,Petr Soukup