V ten den měla slavit své narozeniny. Den před tím jela ke kadeřníkovi a nechala si udělat nový účes. Obklopená lidmi, kteří se o ni v salónu starali, se usmívala, pozornost měla ráda. V úterý měla narozeniny. Místo narozeninové oslavy a radosti panoval v uhříněvské vile strach. Iveta rozesílala zoufalé esemesky, pak se odhodlala k telefonátu svému blízkému příteli. Zde je kompletní přepis osudného telefonátu…

Bartošová: Ano..

Přítel: Ivetko, ahoj.

Bartošová: Mluvím s tím správným pánem?

Přítel: Ano, mluvíš s tím správným pánem (smích)

Bartošová: Já jsem dostlala esemesku na tebe

Přítel: Copak?

Bartošová: (hledá slova, mluví velmi pomalu) Potřebuju… Já se bojím mluvit. Potřebovala bych tě u mě doma. Potřebuju, abys zkontroloval ty věci, které nejsou v pořádku. Je potřeba, aby tady nebyl můj manžel. Protože…

Přítel: Dej mi vědět. Protože já teď připravuju tu vernisáž. Tak bude ti to stačit zítra?

Bartošová: On je teďka doma, takže to nejde. Já ti zavolám..

Přítel: (dokončuje za ni)..až to bude možné.

Bartošová Ano, až to bude možné.

Přítel: Dobře

Bartošová: Děkuju moc.

Video
Video se připravuje ...

AUDIO: Šokující telefonát Bartošové! Před smrtí volala o pomoc! Redakce Blesk.cz

A co o tomto večeru řekl Rychtář? Proč s Ivetou neslavil narozeniny? Rychtář Blesku tvrdil, že Iveta byla v úterý opět u kadeřníka. Byly dvě hodiny odpoledne. Pak Rychtář tvrdil, že Iveta jede domů. O pár minut později to však bylo jinak a Iveta prý jela ke kamarádce rovnou ze salonu.

V úterý v deset hodin večer Josef přichází s novou informací – místo narozeninové oslavy šla s kamarádkou na večeři. „Jsem rád, že Ivetka občas vyrazí mezi lidi a nesedí jen doma. Ale už je na cestě,“ tvrdí Džambulčin choť. 0:20 hod. Iveta Bartošová se stále neobjevila.

Hovor však proběhl v úterý v 18:03! Iveta do telefonu říká, že Pepa je doma, že nyní se návštěva nemůže uskutečnit a že se bojí mluvit.

Narozeninová večeře, na kterou Rychtář Ivetu pozval, se konala až ve středu večer. To ji Rychtář vyvezl do restaurace v Průhonicích. O pár dnů později do stejného podniku jel Ivetou a Pepou také její syn Artur.