To je naprosto jasné, že šlo o nějaký vzkaz Rychtářovi. Nevím, co se mezi nimi dělo. Znovu jsem si před časem potvrdil, že kdyby bylo nejhůř, stačilo použít náš deset let domluvený signál, že mi má napsat v esemesce jen slovo Iveta a okamžitě bych přijel k ní domů, i kdybych měl vykopnout dveře,“ přiznal Saavedra Super.cz. Iveta o jejich úmluvě věděla, ale nikdy toho nevyužila.

Video
Video se připravuje ...

Josef Rychtář: Iveta před smrtí viděla stíny! Blesk.cz

Léčitel, který stál při Ivetě desítky let a snažil se jí dostat ze spáru démona alkoholu, kdy se v minulosti pokusila o sebevraždu už několikrát, tušil, že se schyluje k tragédii. Několikrát se s Ivetou snažil spojit, ta mu však nebrala telefon. „Je mi jí moc líto. Ale kdo nechce pomoci, tomu nepomůže nikdo. Škoda, že nepožádala o pomoc, dalo by se tomu předejít,“ dodal šaman. Naposledy se jí snažil kontaktovat den před její smrtí.    

O tom, že Iveta s Rychtářem neměli v poslední době zrovna idylický vztah svědčí i fakt, že Rychtář během Ivetina posledního rozhovoru před smrtí, odvracel od své manželky hlavu. Vyhublá Iveta mluvila o tom, že ven může chodit jen se svým Pepou. Dříve na ní Rychtář doslova visel pohledem, když mluvila.